Siddharta so za divje

siddharta_primskovo_003

Dvorana Primskovo / Kranj / 5.12.2004


Preteklo je že več kot leto dni, odkar so rokerski velikani Siddharta tresli tla Bežigajskega stadiona. Takrat je njihov koncert obiskalo več kot 30.000 ljudi in zdelo se je, da so na višku – da bodo od takrat naprej polnili le še velike dvorane. Pa so se letos očitno premislili. Kratka koncertna turneja, z dvema koncertoma v Mariboru ter v Ljubljani in enim v Kranju. V samih majhnih dvoranah, ki sprejmejo le nekaj sto ljudi. Le kaj se jim tokrat plete po glavah?


Zdi se, da je vsak njihov korak skrbno premišljen in načrtovan. Ničesar ne prepuščajo naključju, gredo le na vse ali nič. Prav zaradi tega se je marsikdo od nas spraševal, kaj zavraga jim je, da gredo nastopat v takšne majhne prostore, kot so Štuk, dvorana na Primskovem in Cvetličarna? Mogoče so ugotovili, da je v njih stik s publiko večji, temveč, ali ne stremijo vsi glasbeniki k temu, da bi njihov koncert spremljalo čim več ljudi? Posledično tako prodajo več kart, več zaslužijo,… pa da ne zaidemo preveč. Smo pri koncertu v Kranju, razprodanem, seveda.


Množica oboževalcev jih je v Prešernovem mestu sprejela z odprtimi rokami. In tudi fantje so bili očitno zelo dobro razpoloženi ter pripravljeni na žur.


In ko sem prej pisala o tem, da je ves njihov nastop dobro premišljen, tudi pri repertoarju se tega skrbno držijo. Kot so napovedali, tokrat niso izpostavljali le zadnje plošče, temveč so želeli njihovim fanom v živo predstaviti skladbe, ki so med promoviranjem plošče Rh- bolj kot ne počivale.


Pesmi iz Id-a, Norda in Rh-a so se med seboj prepletale. Tako smo slišali vse od Indije, Nespodobnega povabila, Lunenai, L.E., Le mavrice… do Samo edinega, Platine, Neona, Eborana,…in T.H.O.R.a, pa Ringa, Et Tu, Sim Hae,… Številka vseh se je ustavila pri preko petindvajsetih zaigranih. In sledila sta še dva bisa.


Naj pa povem, da me je precej presenetila starostna razgibanost obiskovalcev. Vse od starejših, do najmlajših, ki so imeli tam okrog 8 let.


Vsekakor o dobrem vzdušju in tudi ozvočenju ni za dvomiti. Po koncertu mi je kar nekaj navdušencev zatrdilo, da so se imeli super in da so veseli, da je Siddharta zopet prišla v Kranj in nasploh na koncertne odre.


Od temnega, črnobelega začetka smo torej na koncu pristali pri svetlem, sončnem. Očitno so se fantje poleg vsega poigrali tudi z barvami in so tako na vrhuncu, zaključili. Saj veste, da so takšne stvari najbolj zanimive. Po videnem predvidevam, da so bili prisotni z nastopom zadovoljni, Tomijeve oboževalke so spet prišle na svoj račun, Primskovo je zopet malo oživelo…in po vrhu vsega je bil še večer svetega Miklavža. Kdo ve, morda je koga doma čakalo še kakšno presenečenje.


Nina Jenko


foto: Manca Gašpirc

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.