Rock Proti Drogam 04

11 - Anavrin

11 – Anavrin

Rock Proti Drogam, 3.12.2004

 

Kranj že dolga leta velja za prestolnico drog na gorenjskem zato se poskušajo meščani na vse načine boriti proti njim, a kaj ko so letaki in brošure neučinkoviti, osveščanja pa v šolah tako ali tako ni.  Kako je le možno pritegniti pozornost mladine… z glasbo seveda, saj se najstniki največkrat zgledujejo po svojih priljubljenih bendih. Letos se je odvijal že sedmi festival, v njegovem sklopu pa je bilo v kinu Storžič organizirano tudi predavanje o škodljivosti drog.

 

Letošnji ‘boj’ proti drogam so otvorili Smart Disaster, katerih nastopa žal nisem utegnila videti, ker se mi ni kaj preveč mudilo s pešačenjem do Primskovega, saj je bil moj namen tokrat le žuranje brez obveznosti. Mogoče bi še lahko ujela komad, dva… a kaj, ko se je zataknilo še pri blagajni z akreditacijo.

 

April Never To Be Seen, kranjska emo / nu-metal / core zasedba, katero sestavljajo člani bendov God Scard, Gwynn Ap Nudd in Backlash. Njihovo glasbo najlažje primerjamo s Killswitch Engage, Caliban in podobnimi. Čeprav nisem pretirana ljubiteljica tovrstne glasbe se mi je njihov nastop zdel eden boljših ta večer, saj so edini poskrbeli za energično glasbo.

 

Sledili so še Moonart z nekoliko ‘temačnejšo’ glasbo; globoki vokali in  melodični rifi so po udarnem nastopu April never To Be Seen ustvarili nekoliko mirnejšo atmosfero. ‘Borci’ proti drogam, Leaf-Fat pa sporočajo: ‘Otroci, jejte droge še naprej!’, skozi njihov nastop je sledilo še nekaj podobnih sporočil, nad katerimi je mularija žal pokazala navdušenje in še bolj zagreto poskakovala.

 

Anavrin sedaj zagotovo poznamo že vsi, če ne z nastopov v živo pa po videu ‘Mi laže v obraz’.  Mešanica modernega rocka, grungea, skaja in funka je dokaj poslušljiva, edino kar me ni preveč navdušilo so bili vokali njihove back vokalistke, kateri se po mojem mnenju nekako ne ujamejo z lead vokalom. Poleg avtorskih skladb so odigrali še priredbo ‘Nobodies’ kontraverznega Marilyn Mansona.

 

Glavni bend večera je bila Srečna Mladina, edino kar lahko rečem o njihovem nastopu… precejšen dolgočas, spet nekako preveč enolični komadi, nobene pretirane energije v glasbi… pa naj jih oboževalci še tako hvalijo, a mene zagotovo nihče ne prepriča, da bi spremenila svoje mnenje.

 


 

foto: 4, 5, 9, 10, 12-16: Aleš Serajnik
1-3, 6-8, 11, 17: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.