naio ssaion: Blablablablablabla…

5

5

Ljubljana / K4 / 15.12.2004


Ljubljanski klub K4 je bil preteklo sredo napolnjen praktično skoraj do zadnjega kotička. Namen? Predstavitev novega videospota velenjske nu-metal skupine naio ssaion ter kratek koncert.


Glede na to, da gre za skupino, ki se na slovenski glasbeni sceni vse bolj vzpenja, počasi pa prodirajo tudi na tuje trge, je bilo pričakovati precejšnjo množico. Od »firbcev« do oboževalcev, predvsem prijateljev in tudi glasbenikov. In dobili s(m)o svoje. Blabblablablabla kar tako in blablabalblablabla z razlogom.


Koncert? Vidi se, da so v preteklih mesecih fantje in dekle precej časa preživeli v prostoru za vaje, saj se je njihova kvaliteta in predvsem uigranost občutno povečala. Pevka Barbara deluje vedno bolj samozavestno, čeprav na trenutke še vseeno malce neprepričljivo in plaho. Kljub vsemu pa je vzpodbujala občinstvo k razvratu z energičnim nastopom. Njihova gonilna sila pa so prav zagotovo Micevi bobni- še zlasti bas boben –  vir njihove dinamike, ki se ob zvokih kitare in basa prelevi v konkreten šus. Izstopa seveda violina, ki je najbolj atraktivna, ko iz nje prihajajo kratki toni.


Naio ssaion so nam v svojem nekaj več kot enournem koncertu tako predstavili večino skladb iz numedie in malo za okus še nekaj novega materiala, ki se precej razlikuje od prejšnjih pesmi.


Za piko na i pa je na koncu koncerta presenetil Rokov nepričakovan skok med publiko.


Velenjčani imajo nekaj drugačnega od drugih skupin, nekaj takega, ki tistega, ki jih vidi prvič, prepriča. Včasih se je zdelo, da na naslednjem koraku ne pokažejo nič novega, da ostajajo na isti točki. Trenutno pa se vidi, da so napredovali, se premaknili naprej. Na koncertu so se odrezali dobro, a ne najboljše, ker se vedno da narediti več. Energije jim sigurno ni manjkalo, voljo in zagnanost imajo, kot kaže tudi vse več oboževalk (in tudi oboževalcev), ki jih povleče v njihov svet. Očitno se obeta naslednja dimenzija BlaBla, ki vodi neznano kam. Z vztrajnostjo in skromnostjo prav zagotovo samo navzgor.


Nina Jenko & Dragan Milosavljević


foto: 1-6: Bojan Okorn
7-12: Aleš Serajnik

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.