Kylie – Ultimate Kylie

Kylie - Ultimate Kylie

Kylie – Ultimate Kylie

EMI Records / Dallas Records


Tale plošček je pravzagotovo vse, kar si lahko zaželi vsak, ki ima rad dobro glasbo, da ne govorimo o njenih fanih… Vsebuje vso njeno glasbeno kariero, vse skladbe so hit zase in to je res zgoščenka (ena redkih), ki bi jo lahko označil z že zelo obrabljeno frazo »greatest hits«. CD je prava retrospektiva od leta 1987 do danes.


Avstralska zvezdnica je na tem dvojnem albumu zbrala 31 uspešnic injim dodala še dve novi pesmi, ironično – ena je že hit – I believe in you. Ultimate Kylie ni standard »the best of«  album, ampak je res prav vsak komad zase hit, kar se dandanes res redko sreča. Kylie je poskušala ovekočiti kariero s tem albumom in lahko rečem, da ji je uspelo.


Na prvem CD-ju so njeni starejši komadi – popotovanje se začne z legendarnim »I should be so lucky«, sledijo ji The Loco-Motion…čista klasika. Drugi plošček je bolj sodoben od Spinning around, do dueta z Robbiem Williamsom z naslovom Kids pa vse do velike megauspešnice Can’t get you out of my head in naprej do »čokolade«. Malo je takih, ki jih je v karieri odpelo tako veliko število pesmi, ki so jih kritiko lepo sprejeli.


Na tem ploščku so skozi glasbo opisani njeni začetki, kaj je ustvarjali takrat, s čim in kako je začela kariero, medtem ko so na drugem zbrani predvsem »novejši« komadi. S tem izdelkom se je res izkazala, res da ni nič novega, ampak je pokazala, da to kar dela res obvlada; dandanes velja Kylie za žensko, ki se je razvila v nekaj unikatnega, njena glasbena pot ne temelji na kopiranju ostalih, kar je danes zelo popularno… No, da me ne bo zaneslo v kako drugo temo, gospa Minogue je poznana s svojim stilom glasbe, zapeljivim pogledom (in telesom), ter glasom. V svoji dolgoletni karieri je ustvarila vse, kar si lahko marsikdo le želi – diva v vsakem pomenu besede.


Kdo bi rekel, da je minilo že toliko časa (17 let!!!) od njenega vstopa na sceno.


ErX

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.