Europe – Start From The Dark

Europe - Start From The Dark

Europe – Start From The Dark

Europe po mojem mnenju ni potrebno posebej omenjati. Osemnajst let po hitu The Final Countdown in trinajst let po zadnjem studijskem albumu Prisoners In Paradise so se ponovno aktivirali. Izdali so 9 albumov, skupaj z zadnjim, ki ima naslovom Start From The Dark, ter 15 singlov.


So zasedba enega najpopularnejših melodičnega heavy metala, ki sestavlja pet članov; Joey Tempest, John Norum, Mic Michaeli, Ian Haughland, John Leven.


Pa preidimo k bistvu zadnjega albuma Start From The Dark, ki zajema 12 skladb. Začne se z »Got to have faith« in že takoj opazimo pridušen efekt kitare in bobnov. Bil sem že skoraj razočaran, da me bo vodil skozi celoten album, ampak nato so sledili modernejši zvoki kitare, se pravi močnejši ritmi, s prispevkom novejših efektov. Nato se pridružijo še ostali člani, prav tako prenovljeni z ‘zvočnim zapisom’. Zraven ne manjka jasen in energičen vokal pevca Tempesta, in seveda klaviature, ki imajo čvrst in bogat ritem. Dvanajsta pesem »Settle for love« je balada na osnovi akustike. Edino kar pogrešam so rifi, ki so jih preigravali v svojem stilu prejšnjih albumov, ampak stila igranja pa niso povsem opustili, kar je seveda tudi prav! Njihovi oboževalci bodo najverjetneje lepo presenečeni z energičnostjo skladb  in širino zvoka, ki jim ponuja album.


Navsezadnje so Europe spet pokazali svoje.


Miroslav Žitek

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.