Chingy – Powerballin

Chingy - Powerballin

Chingy – Powerballin

Capitol Records / Dallas Records


Chingy-ja se ne bi dalo lepše opisat kot dvojnika Nelly-ja, samo da ima zraven še ščepec več gangsta mentalitete.


Osebno sem poslušalec rapa, a Chingy ni niti v približnem izboru glasbe za na moj playlist. Nekako mi ni všeč, samo da ga slišim se mi naredi kurja polt in vem, da nisem osamljen pri tem.


Powerballin je tipični letošnji povprečni album in več ali manj vsi vemo kakšno je letošnje povprečje pri hip-hop stvaritvah. Slabše bi težko bilo, lahko samo upamo na boljši jutri in živimo s tem kar imamo. Ampak stanje je tako, kot je in če že kdo hoče komercialen in sodoben rap naj si kupi tole plato.


Tale CD je bil izdan po približno letu dni za njegovim prvencem, ki je bil izdan v multi-platinasti nakladi in je definitivno korak nazaj za ustvarjalca samega; na prejšnjem albumu je imel vsaj prepoznavne uspešnice (Right Thurrr, Holiday Inn in One Call Away), medtem ko ima ta le eno potencialno uspešnico ( I Do), za katero pa se upam trditi, da ne bo po lestvicah nikamor prilezla. Od komadov ne izstopa prav nobeden, še najbolj všeč mi je uvod, pozorno poslušajte. To je enostavno preveč monoton izdelek, ki po vsaki logiki ne bi smel doseči kakšne večje prodaje, ampak Američani so in bodo vedno logiko podirali… ZDA je edini trg, kjer se bo tale plošček kaj prodajal – zaradi ameriškega trga živijo »raperji« takega kova kot je Chingy in zaradi takih kot je Chingy tudi pada kvaliteta rapa. Bistvo rap glasbe naj bi bile lirike; samo poslušajta današnje rap uspešnice, kaj noter vse pametnega slišiš.


Ne razumem pa tudi ljudi, ki zase pravijo, da razvijajo glasbo naprej; tak izdelek kot ga je tokrat naredil Chingy je sposoben naredit tudi marsikateri neuveljavljen, slovenski raper iz našega glasbenega »podzemlja«.


ErX


 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.