Silence – Vain (A Tribute To A Ghost)

Silence - Vain (A Tribute To A Ghost)

Silence – Vain (A Tribute To A Ghost)

Silence – Vain (A Tribute To A Ghost) Matrix Music / Chrom Records, 2004

 

Tracklist:

01. Skin

02. Hall Of Mirrors (featuring Anne Clark)

03. Baby

04. Belief

05. Surrender

06. Someone Else’s Song

07. She Alone

08. Runalong

09. The Rise And Fall Of The American Empire

10. Pitaju Me Pitaju

11. Favourite Routine

12. Mr. Goodwrong

13. Silver Bloom

14. Murder

15. Runalong (Acoustic version)

 

Trajanje albuma: 58:50 min

 

Duet Silence; Boris Benko in Primož Hladnik z neštetimi glasbenimi gosti ( godalini kvartet Rožmarinke, Gregor Gruden in Katja Šaponjić na back vokalih, Linda Volahasiniaina (valiha), Nagisa Moritoki (koto), Aleš Berkopec (akustična kitara),…) predstavljata izjemen electro pop album, kjer se klasična godala in klavirske melodije srečajo z eksotičnimi inštrumenti, kot sta koto in valiha ter ravno pravo mero efektov in elektro ritmov. Benkovi izredno čustveni, otožni vokali z vzhodnjaškim pridihom, melanholična glasba in besedila sežejo naravnost v srce ter se poigrajo z našimi čustvi. Dajo nam misliti o našem življenjem, minljivosti, resničnosti… čisto mogoče pa je, da se bo marsikdo celo prepoznal v kateri izmed pesmi.

Pretkana in skorajda bizarna promocijska poteza na račun nenavadne smrti Vaina (Matej Smolnik) je zagotovo pritegnila pozornost mnogih in nedvomno vzbudila zanimanje o misteriozni zgodbi tega mladega umetnika. Je Vain le mit ali resničnost pa presodite sami.

 

Na albumu najdete 15 sklad, med njim tudi priredbo ‘Hall Of Mirrors’ pionirjev elektronske glasbe Kraftwerk z gostujočo vokalistko Anne Clark in ‘Pitaju Me Pitaju’ Oliverja Mandića, inštrumentalni ‘Rise And Fall Of The American Empire’ in ‘Murder’, kjer glasbo spremljajo še back vokali Gregorja Grudena in Katje Šaponjić, pesimistična besedila skladb, ki pripovedujejo zgodbe vsakdana; ‘Baby’ ne govori o nič drugem kot pričakovani smrti nekoga, ki se vseskozi brezbrižno poigrava z življenjem vse dokler mu dokončno ne zdrsne na robu prepada. Pri ‘Belief’ se pojavi vprašanje, če je vredno verjeti v ljubezen, smo zanjo res pripravljeni plačati tako visoko ceno, smo pravzaprav sploh dovolj močni, da bi šli še enkrat po isti poti in se ponovno soočili z njo. ‘Surrender’ pa pokaže razumevanje do vseh obupanih nad tem svetom in jim dovoljuje vdajo, katera se zdi popolnoma opravičena. Prav tako pa ni za zanemariti preostalih 8 izvrstnih skladb, saj mogoče prav med njimi najdete svojo favoritinjo; uvodne ‘Skin’ , ‘Someone Else’s Song’, ‘She Alone’, ‘Runalong’, katera se na albumu pojavi še za zaključek v akustični izvedbi, ‘Favourite Routine’, ‘Mr. Goodwrong’ in ‘Silver Bloom’.Album Vain si nedvomno zasluži vseh 5 pik in prostor v prav vsaki CD zbirki.

 


 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.