Silence – akustična promocija plošče Vain

silence_006

Cankarjev dom / Štihova dvorana, 4.11.2004


V četrtek 4. novembra je v Cankarjevem domu dišalo po pravi glasbeni umetnosti. Duo Silence je predstavil svoje nove pesmi z albuma Vain. Koncert je potekal v Štihovi dvorani našega največjega kulturnega hrama. Že podatek da je večina kart pošla že dva dni pred koncertom nam pričajo o velikem zanimanju poslušalstva.


Štihova dvorana nam je ponudila odličen prostor za koncert, poslušalstvo je bilo v krogu okrog skupine. Koncert se je začel s klavirskim vložkom Hladnika, ki ga je kasneje neverjetno dobro in čutno nadgrajeval Benkov glas. Na tradicionalnem japonskem instrumentu koto, se jim je kot gostja pridružila Nagisa Moritoki. In gostje so komaj začeli prihajti na zelo nekonvencionalen oder. Na akustični kitari je bil Aleš Berkopec, na sintetizatorjih pa Luka Jamnik. Njihova nežna glasba je prihajala do izraza v vseh pogledih. Eden od vrhuncev večera je bila priredba Mandičeve  »Pitaju me pitaju«, ki je bila obenem tudi edina skladba ki ni bila v angleščini. Ta pesem se že vrti po radijskih postajah in ima možnosti, da postane prava mala uspešnica.


Po dvajsetih minutah odmora je sledila  še naprej čutna in impulzivna glasba. Na odru se jim je pridružil godalni kvartet Rožmarinke in tako je postala celotna zadeva še polnejša. Koncert se je bližal h koncu, in kmalu se je bilo potrebno vrniti k realnemu življenju.


Prijetno uspavani poslušalci, ki so se prepustili skupini Silence so bili več kot zadovoljni s ponujenim. Vsi, ki smo bili tam na predstavitvi njihovega novega albuma, smo se zavedali da smo imeli veliko srečo, poslušati jih v živo, kajti zelo redko jih je videti na slovenskih odrih. Kvaliteto kot jo imajo oni, imajo le redki pri nas.


Vladimir Petković-5-KO


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.