Pipschips&Videoclips v KUDu

Pipschips&Videoclips v KUDu

Pipschips&Videoclips v KUDu

Hrvaški art rockerji so se na poti domov iz Londona ustavili še v Ljubljani v Kudu Franceta Prešerna. Že eno leto predstavljajo album  » Drveče i rijeke«. Opazno je da so fantje po notranjih reformah v skupini še močnejši kot kdajkoli. Ne nabito polna dvorana je bila priča vsemu najboljšemu kar nam v tem trenutku lahko ponudi skupina iz Zagreba. Na koncertu so fantje imeli tudi svojo ekipo privržencev, ki so vztrajno poskakovali v prvih vrstah. Poznavalci skupine so se razveselili predvsem starejših komadov kot so Ljubav, Poštar lakog sna, Supermama … Frontmen Ripper je zelo čudno zanimiv človek, zdi se da lahko na odru spreminja razpoloženja iz trenutka v trenutek, iz pesmi v pesem. Seveda pa je pri Pipsih opaziti tudi malo nemotečega pozerstva, ki je neobhodno na rock koncertih.


Prijetno presenečenje je bilo ko so fantje izvedli enega od starih hitov in sicer » Nogomet«, ki je vrgla nasmeh na lice marsikateremu poslušalcu. Nove pesmi pa imajo pridih art, opazno je da se fantje radi gibajo v eksperimentalnih vodah in da imajo vse zelo dobro naštudirano. Dejstvo je da Pipsi niso tipičen rock bend, ki bi temeljil samo na žuru, ampak imajo za sabo neko teorijo oz. bolje rečeno zdijo se kot rock intelektualci. Angleški medji jih primerjajo z elgendarnim Leonard Cohenom


So ena od tistih skupin, ki bi jih šel poslušat vedno ko se ukaže za to priložnost, niti slučajno niso dolgočasni in predvidljivi. Upajmo le da bodo nadaljevali svojo kreativno pot in se razvijali naprej.


Vladimir Petković-5-KO


 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.