Ozric Tentacles v Ljubljani

Ozric Tentacles v Ljubljani

Ozric Tentacles v Ljubljani

koncert: Ozric Tentacles
kraj: Ljubljana, Metelkova (Gala Hala), 10.11.2004
vstopnina: 2800/3300 SIT
obisk: razprodano


Prvo pojasnilo organizatorja BUBA: predprodaja vstopnic je bila bolj kot ne porazna (130), tako da so morali koncert pač održati v Gali Hali (VPK bi koncert pokril z 600 vstopnicami). Gala Hala je tako na dan koncerta gostila 350 prodanih vstopnic (+ akreditacije), kar pa še vedno ni bilo dovolj za samo pokritje stroškov (ki naj bi znašalo 397 kart). Na žalost se spet poraja vprašanje ali Ljubljana, kot naše velemesto, res ne premore ene pravšnje koncertne dvorane (v mislih imam zopet avstrijski Orpheum), kjer bi se lahko odvijali takšni in podobni koncerti. Danica, bo treba začet malo graditi, ne samo ‘podirati’… 🙂


Samih predskupin nisem ujel, kajti na prizorišče sem prišel celo z majčkeno zamudo (OT so začeli koncert okoli 22.ure), tako da se opravičujem tistim, ki so morda pričakovali kaj besed od predvozačev. B’zn’ca (po domač povedan) je bila že čisto napolnjena, tako da sem dobil prostor le na levi polovici dvorane in tako le delen pogled na oder (tisti ki poznajo dvorano, vedo o čem govorim), moje amaterske slike pa tudi kažejo na to (na žalost smo dobili samo eno akreditacijo zaradi prostorske stiske).


OT so danes igrali v postavi: Ed – kitara+keyboards, John – flavta, Brandi (Edova žena) – keyboards+sampli, Justin – bass, Matt – bobni. Tako se je postava do Ameriške turneje skoraj zamenjala v celoti (originalna člana sta samo Ed in John). Tako s(m)o Roger Waters fani ostali brez napovedanega le tega sina, ki naj bi igral klaviature, vendar to ni zmotilo kvalitete igranja. Brandi se je skozi cel koncert nasmihala in z očmi sodelovala z svojim možem. Zadaj na steni so se odvijali kratki art filmčki v loop-u, seveda psihidalične narave in to vseh možnih barv. Stroboskop je na trenutke v hitrem ritmu glasbe prav ubijal. Takrat je bilo še najboljše zapreti oči in se prepustimi psihadeliji, kajti tudi zaprtih oči se ti je marsikaj dogajalo v ‘tvoji glavi’. Zvoki jazz rocka, distorzirana fusion kitara, reggae-dub ritmi, za podlago pa moderni techno ritmi so recept, ki se ga nebi branil tudi noben rave party (vedite, da res ne). Ed, vsaka čast takim, ki obenem drgnejo kitaro in najdejo čas še za svoj velik komplet sintičev. John, ki je spoprijel z različnimi flavtami, doma narejenimi frulicami, je biu takorekoč edini, ki je malce komuniciral z vnetimi fani v prvih vrstah. Greyum in Justin sta uigrana da ni kaj. Nasplošno pa tolk umirjenega folka nisem videl že dolgo časa (zgleda da je bila večina res v svojem svetu). Vsi so stali mirno in migali z glavami, le kake dva vneta pristaša v prvih vrstah sta se bolj vživela z svojim ‘indijskim plesom’ (mahanjem in zvijanjem rok). Lightshow je bil zadovoljiv, vendar pa mi ni jasno zakaj je bil potreben še tisti dim vsake toliko časa, ko je bilo pa že tako zadušljivo, da je moralo mnogo ljudi iti malce na svež zrak (zase še sam ne vem kako sem lahko vzdržal dobri 2 uri v tem prostoru) in se vračati na ‘svoje mesto’ in tako motilo nekatere mirnega spremljanja koncerta (beri: prerivanje).


Setlist (vrstni red je naključen):
Intro jam, Jurassic Shift, O-I, ‘new techno track’, White Rhino Tea, Sunscape, Plasmoid, Oakum, Chewier, Tidal Convergence, Snakepit, Sploosh (encore).


Zaključek: nirvana leta ali kot bo dejal naš pokojni Franc Košir (ki nima nobene zveze z to glasbo): ‘joj kolk mam jst težko glavo’. 😀


P.S. zahvala vsem (ki vedo kdo so), ki so mi pomagali nekako pri sestavi te recenzije.


tekst: koncertofil, ZUBi

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.