Nova Gorica : Ljubljana – 2 : 1

ortic6

V Orto klubu so v petek, 19. novembra, nastopili trije metalni bendi – ljubljančani Mental Picture, ki so tik pred razpadom, ter dva benda iz Nove Gorice Entreat in Evenrain. Organizatorji koncerta pa so bili Dirtyskunks.


Prvi so oder zasedli Mental Picture v okrnjeni zasedbi. Tako ali tako je bil to njihov poslednji koncert, v odsotnosti pevca pa so se predstavili v izključno instrumentalni verziji. Takrat še maloštevilna publika jim ni kaj preveč koncentrirano prisluhnila, z izjemo navdušencev v prvih vrstah.


Tudi skupini, ki sta sledili Orto kluba nista napolnili, vendar pa sta iz Goriške pripeljali peščico učinkovitih privržencev, ki so poskrbeli za dobro vzdušje v dvorani in tako »premagali« Ljubljančane.


Druga in najbolj prepričljiva skupina večera je bila Evenrain. Njihov nastop v živo je zanimiv predvsem zaradi energičnega in komunikativnega pevca Kadota. Na basu pa jim trenutno pomaga Berto iz Elvis Jacksonov. Zaradi nastopa jih je užitek gledati, zaradi glasbene prepričljivosti pa jih je tudi dobro poslušati, kljub temu da so po stažu mlad bend z malo nastopi za seboj.


Slednjič so nastopili še Entreat. Čeprav so glasbeno izpiljeni, pa je bil njihov nastop v primerjavi s predhodniki manj energičen, še posebej zaradi predolgih odmorov med komadi je padla tudi poslušalska koncentracija. Kado, ki je pred časom nadomeščal peveca Entreatov, se jim je pridružil pri enem komadu in tudi tu mu je uspelo pripraviti dobro vzdušje.  


Očitno so bili obiskovalci s koncertom zadovoljni, tako je vsaj kazalo na koncu.


Tekst in fotografija: Aljoša Kravanja – LeLjo

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.