Festival Kreativnih Kitaristov

fkk_005

Festival Kreativnih  Kitaristov… Kranj, 29. november 2004

 

V Kranju se je v petek odvijal FKK, ne, ne prav nič v povezavi z nudistično plažo. No kljub vsemu je bilo le videti nekaj gole kože, saj se je odvijala tudi modna revija spodnjega perila v izvedbi modne oblikovalke Tine Paynich, katera je predstavila svojo blagovno zmanko PIEGE.

 

Glavni namen FKK (Festival Kreativnih Kitaristov) je bilo tekmovanje za najboljšega kitarista. Pred pričetkom tekmovanja smo si lahko ogledali kitare različnih proizvajalcev glasbene opreme, jeklene konjičke motoristov MC Freising Riders, kateri so tudi poskrbeli, da za šankom ni zmanjkalo pijače.Festival je otvoril že od prej vsem prav dobro poznan bend Hepa, vsak se jih zapomni po njihovem značilnem ‘zafrkantskem’ performansu. Tokrat je bil njihov nastop precej bolj kakovosten, saj so dali na stran precejšno mero šale.

Tekmovanja so se udeležili: Rok Lesjak (Supernova), Igor Potočnik (California), Uroš Rakovec (Amala, Tamar,…), Matjaž Setrže (Wellblod), Slaven Kalebič (Mojo Hand, BAST), Eki Alilovski (Mary Rose, Deja Mušič, …). Nekateri so pokazali svoj talent z igranjem trdih rokovskih melodij, drugi jazza in ostalih glasbenih zvrsti. Vsak se je predstavil s parimi skladbami in nas navduševal še posebaj z izvrstnim soliranjem. Za vrhunec večera pa je poskrbel Trio Primoža Grašiča.

 

Za najboljšega kitarista je kar precej številno občinstvo tako izbralo Matjaža Steržeta, kateri je prejel kipec pod imenom ‘nagec’, katerega je oblikoval Jože Volarič.

 


 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.