Delo na črno v petek zvečer

kosta12

Najprej nasvet vsem, ki organizirajo kakršnekoli že dogodke in jih oglašujejo na take ali drugačne načine: navadite se že enkrat pisati ure začetkov, ki vsaj približno ustrezajo resničnemu stanju. Ne pa da npr. natisnete flyerje, na katerih je ura pričetka 21., povsod drugje objavljena ura (npr. na Rockonnetu) je 22., zadeva pa se itak začne s predvidljivo šestdesetminutno zamudo. Koga vabite na tonske vaje?


No, zdaj pa resno. Kosti se je po letu od izida B.I.Z.-a nabralo materiala za EP in ga je s pomočjo prijateljev in brez pomoči založbe tudi posnel, v petek, 19. novembra pa ga je še v živo predstavil v KUDu France Prešeren.


Okoli 23. se je od KUDovega šanka do vhoda nagrmadilo že dovolj ljudi, da so nam končno odprli vrata v dvorano, ki se je hitro zapolnila, čeprav pretirane gneče ni bilo. Po medklicih sodeč so bili med publiko predvsem Kostini prijatelji in tisti, ki cenijo njegovo delo. Začel je DJ Supastar, ki nas je nekaj časa ogreval. Za njim so oder zasedli Stereolog (Rok, Hobo, Orngs), štajerska hip hop trojica, ki je na naju naredila bolj bled vtis.


Po njihovem nastopu je oder napjprej zasedel band, nato pa se je začel težko pričakovani koncert Koste. Poleg novega materiala z EP-ja je v novi preobleki predstavil skoraj vse komade iz B.I.Z.-a. Kostino rapanje zveni ob spremljavi živega banda dosti bolj prepričljivo, nama je njegova glasba mnogo bolj všeč v taki izvedbi kot pa na nastopih, kjer sva ga slišali rapati na posneto podlago. Pa še DJ dobi v tem primeru bolj aktivno vlogo – namesto da le skrbi, da teče prava matrica, je še en član banda.


Poleg odličnih glasbenikov so Kosto podpirali še prijatelji – skozi ves koncert mu je pomagal Knez Stipe, ki je tudi izdatno spodbujal publiko, Pravila igre sta prišla odrepat Samo Boris in Brodii, DJ Supastarja pa sva tako že omenili.


Kosta se je očitno dobro počutil, njegov dialog s publiko je bil iskren in je popestril večer, tako da nam je bilo na koncu kar malo žal, da je že konec. Pa upamo, da mu bo uspelo še velikokrat nastopati z res odličnim bandom.


Aleša&Maša

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.