BRUC 04

1


Tradicionalna prireditev BRUC 04 v organizaciji ŠOU-a se je dogajala na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Očitno na tovrstnih zabavah ne gre več za samo koncertne užitke, ampak predvsem za druženje in uživanje v dobri družbi. Glasba je tukaj drugotnega pomena, ni tiste prave iskrenosti in moči izražanja, ki ga lahko čutimo na drugih koncertih. To je pač navaden študentski žur, ki ne doseže nobenih glasbenih presežkov v pravem pomenu besede.


Fizično je bilo nemogoče prisostvovati na vseh treh odrih, tako da lahko govorimo le o  solidnih nastopih naših vidnejših izvajalcev. Moteča je bila slaba ozvočitev na vseh treh odrih ( Šou oder, Šs oder in K4 oder). Big Foot Mama, Predin, Tabu so le nekatera od imen, ki so izpadla zelo povprečno na nastopih. Škoda, ker drugače so te skupine zelo dobre na samostojnih koncertih. Mogoče pa je problem v zasičenosti slovenskih poslušalcev.


Še najbolje je uspel  na Brucu 04 Sexy Boy Magnifico, ki ga je reševala njegova kvalitetna glasbena zasedba Turbolenza in njegova neverjetna karizma. Seveda niso manjkale že vsem znane uspešnice.


Na K4 odru je bilo preveč techna, pogrešali smo malo več drum and bassa, housea, trancea…Upanje obstaja, da bomo tega deležni v klubu K4, seveda ob ne preveč zasoljenih cenah, kot so ob zadnjem času v Štirki na Kersnikovi. Nenazadnje je to študentski klub.


BRUC 04 je pustil pri meni osebno zelo mlačne vtise, imel sem občutek, da sem vse to že nekje videl in slišal. Občutek ni varal, čutiti ni bilo niti pravega odziva s strani poslušalcev, ampak nič zato, že kmalu se v Ljubljani obetajo pravi koncerti. BRUC 04 je bila samo masovna zabava, ki bo vsaj pri meni osebno zelo hitro pozabljena.


Vladimir Petkovič-5-KO


foto: Miran Juršič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.