Slum Village – Detroit Deli

Slum Village - Detroit Deli

Slum Village – Detroit Deli

LAHKO PREBAVLJIVE DELIKATESE IZ DETROITA


Založba Capitol Records predstavlja že tretji album raperjev iz Detroita Slum Village, ki se tokrat predstavi kot duo s T3jem in Elzhijem. Kot je v raperskih zasedbah že v navadi, tudi pri Slum Village ni šlo popolnoma brez pretresov, saj je od zadnjega albuma ekipo zapustil Jay Dee, zadeva pa je priromala tudi na sodišče. Kljub temu pa tokratni album že v samem začetku postreže z nekaterimi poslasticami, kjer se že uvodni Zoom popolnoma zlije z udarniškim ritmom iz Detroita, z značilnim »štancanjem« velikih avtomobilskih tovarn, katerih ritem je bil v tem delu Združenih držav Amerike mnogim umetnikom – raperjem, navdih za ustvarjanje »presekane glasbe« s poudarkom na besedilih.


Album ima skupno 13 pesmi, poleg že omenjenega Zoom, pa na ploščku najdemo še Do You, Dirty, Late 80’s skit, Selfish – John Legend, Closer, Old Girl/Shining Star, Keep Holding On, It’s On, The Hours, Things We Do, Count the Ways in Reunion. Na ‘Do You’ MC Breed, sicer tudi someščan iz Detroita, s svojim znanjem za gramofoni ne doprinese k samemu besedilu pesmi, tako kot je to značilno tudi za nadaljevanje. Pri skladbi Dirty sta izvajalca k sodelovanju povabila še Dirta McGrita in legendarnega člana zasedbe Wu-Tang Clan Ol’Dirty Bastarda. John Legend s svojimi nežnimi basi in R&B ritmi sodeluje pri skladbi Selfish, svoj del doda še Kanye West, skladba pa prav nežno boža ušesa. Album nato krene v bolj resne vode, ‘Old Girl/Shining’ Star pa je posvečen materam samohranilkam, katere z nežnim vokalom ogovori tudi Melanie. Tudi ‘Keep Holding On’ se osredotoči na resno plat življenja in skuša tistim, ki so izgubili upanje slednjega vrniti.


Vsekakor je hip-hoperski produkt »Delikatesa iz Detroita« takšen, da hitro sede v uho, albuma pa prav zaradi številnih menjav znotraj zasedbe ne gre primerjati s prejšnjimi. Poslušalec novega izdelka težko najde primerljiv stil prejšnjemu albumu, vendar to najbrž niti ni cilj umetnikov. Kljub nekaterim gruvi ritmom soula na albumu, pa se na zgoščenki pojavi tudi kakšna s plesom nenavdahnjena skladba, ki pa v splošnem ne pokvari celotne slike izdelka članov Slum Village. Splošen vtis je poslušljiv album ob katerem se da tudi mirno uživati, vsekakor pa vsaj po besedilni plati ne bo resno spremenil sveta. Lahko prebavljiva hrana kuharjev Slum Village v »Delikatesi sredi Detroita«.


Jaksha

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.