Edo Maajka napolnil BOF

edo_maajka_002

Edo Maajka / BOF Ljubljana, 22.10.2004

 

Seveda smo vsi komaj čakali, da Edo Maajka spet pride v naše loge. In zato smo se prav radi zdrenjali v petek, 22. oktobra, v ljubljanski BOF. Napovedan je bil večer brez sekirancije – predstavitev njegovega novega albuma No Sikiriki. Vsi zavedni oboževalci zagrebškega Bosanca smo pridno prišli ob napovedani 21.00 uri in do konca napolnili prizoriščni prostor v BOFu – koncert je bil razprodan. Ko smo se med publiko prebijali v »parter«, v prve vrste, smo opazili, da smo se na kupu zbrali zelo raznoliki – starosti od osnovnošolcev do tridesetletnikov in seveda tudi različnih stilov, kajpada pravih hip-hoparjev tudi ni manjkalo.

 

Pogled na oder je presenetil – ogreval nas je DJ Dado, kar samo po sebi ni presenetilo, bolj zanimivo je bilo, da so na odru že stali instrumenti – bobni, bas kitara, kitara in klaviature, tako da smo za hip podvomili, ali nismo zgrešili prizorišča. Publika je postajala nestrpna in večkrat spontano skandirala Edo!Edo!, vendar smo morali pridno čakati, kako slabo urico. Potem pa je prišel Edo in to ne sam, temveč s spremljevalno skupino Leksaurini in zapovrh še z dodatnim MCjem Frenkijem.

 

Koliko energije! Že pri okoli tretjem komadu je je Edo toliko pokuril in prelil toliko potu, da moral sleči majico, s katero je izražal svojo fanatično pripadnost Bosni in Hercegovini. Kakšno veselje za oboževalke in naključne fotografe, ki so lahko ujeli pivski trebušček in body-builderske poze. Ampak, saj nismo prišli le gledat, prvobitno smo prišli poslušati izvirna in duhovita besedila tega odličnega raperja. Žal je bilo, ob sicer za bend odličnem ozvočenju, prav besedilom težko slediti in samo največji oboževalci so ga vztrajno spremljali, ostali smo se pridružili le pri refrenih. Sicer pa nam je bilo koncu koncev čisto vseeno, saj smo se odlično zabavali. Spremljevalni bend je rockal, da je bil pravi užitek skakat in žurat. Pa tudi bolj punkerski smo bili (skupaj z Edotom), če je bilo treba. Da pa ne bi pozabili, da se »pravi« rap izvaja na matrico, je dokazal, da tudi on to še zna in s pomočjo DJ Ninje odrapal dva, toliko da si je bend lahko odpočil. Slišali smo vse pomembne z novega in s prejšnjega albuma, od Slušaj Mater do No sikiriki (in vse ostale nenaslovne komade, ki se jih zdaj ne spomniva…).

 

Odlično smo se zabavali, se smejali dovtipom, ki jih Edotu med komadi nikoli ne zmanjka, s svojim pozitivizmom in simpatičnostjo pa tudi ne more drugega, kot da se nam prikupi. Je torej kaj čudnega, da smo po »zaključku« priskandirali in priploskali še en dooolg bis? Mi smo Edovi, Edo je naš! Še za pet komadov. Potem pa je res zaključil. Nekateri pa nismo še hoteli domov, za nas je poskrbela Ninja, ki nam je vrtela same izbrane iz hip-hop zgodovine. No počasi je večina omagala, ampak res počasi.

 

Aleša & Maša

 

foto: Matjaž Tančič

Fotogalerija:

Povezani članki:

Značke: