Začeli z grehom zaključili z angelom

tabu04_002

Tabu, Ljubljana / Hala Tivoli, 4.9.2004


Vsi, ki so celo bolj ali manj vroče poletje vztrajno kupovali plastenke najbolj prepoznavne blagovne znamke na svetu, da bi si prigarali vstopnico na najbolj oglaševani koncert jeseni, so ga to soboto končno dočakali. Skupina Tabu je ob obilni pomoči sponzorja v Tivoliju začela turnejo, na kateri predstavlja svoj novi album LunLaGun. Že ob prihodu na prizorišče, pa vse do odhoda ni bilo možno zgrešiti, kdo je tisti, ki je finančno pokril ta podvig, saj so najbrž tudi ljubitelji karamelnih mehurčkov dobili marketinški overdose.


Čeprav so nas organizatorji ob prihodu v dvorano Tivoli vztrajno zadrževali na tribunah, kamor smo glede na napisano na vstopnicah spadali, so se pred pričetkom koncerta, vsaj tako je bilo videti, odločili, da je potrebno napolniti prazni parter in so zato odprli vse dohode nanj.  


Ker ob nobeni od številnih reklam in oglaševanj ni bila napovedana predskupina, je bil prihod 6Pack Čukurja & The Pimp Panthersov na oder prav prijetno presenečenje. V kratkem nastopu je odrapal približno pet komadov, s katerimi je publiko že dobro razgrel. Večina se je tudi z navdušenjem odzvala pozivu, naj namesto vžigalnikov prižgejo mobilne telefone, ki so ustvarili prav zanimiv scenski efekt.


Po njegovem nastopu so odrski žarometi ugasnili, prižgale so se dvoranske luči, kar je bil nekakšen alternativni začetek koncerta Tabujev, ki pa nas ni preveč prepričal, saj smo iz koncertnega vzdušja padli spet v tisto predkoncertno počutje, ko čakaš, koliko časa bodo še tekle priprave na odru. Ob še vedno isti razsvetljavi so vsi člani prišli na oder in začeli igrati najnovejšo uspešnico Greh, nekje na sredini komada pa bum – luči v dvorani so se ugasnile, pirotehnika je oživela, žarometi so se prižgali… Žal vsaj pri nekaterih med nami ni bil dosežen željeni efekt, saj smo se še vedno počutili kot na tonskih vajah in gladko spregledali prej opisani bum. Od tu naprej so Tabu nadaljevali tako, kot jih že poznamo – energično, s kot vedno poskočno Nino, z mešanico že znanih in novih komadov. Osnovno zasedbo so okrepili še z backvokalistkama in s tolkalistom, sicer pa so kot vedno delovali kot odlična in usklajena ekipa.


Glede na visokozveneče napovedi in oglaševano spektakularnost pa smo pričakovali vseeno kaj več dogajanja in efektov na odru. Doživeli smo sicer nekaj pirotehnike, odlično osvetljevanje, dve plesalki, to pa je tudi vse. Omeniti je seveda treba, da se je Nina pokazala v kar treh opravah in te so bile res kar spektakularne ter so dobro poudarile njeno osebnost.


Kar nas je najbolj motilo, in to je bila opomba marsikaterega znanca že med samim koncertom, je, da se je Nino na trenutke izredno slabo slišalo. Predvsem pri novih komadih je bilo to več kot moteče, kajti besedil še nihče ne pozna (glede na to, da je uradni izid albuma 6.9.2004), bila pa so enostavno nerazumljiva.


Ne glede na naše pripombe pa je bilo vzdušje na koncertu odlično, publika je vidno uživala (le na tribunah je bilo premirno) in mlade oboževalke so vztrajno vreščale. Koncert so Tabu zaključili z bisom – še enkrat so zapeli Greh in zaključili z Angelom, medtem ko je nanje padal dež papirnatih konfetov.


Aleša&Maša


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.