Wheels mania ’04

wm04_015

Prejšnji vikend, natančneje 18. in 19. septembra, je bilo v Domžalah vroče, zelo vroče. Iz bližine znane diskoteke Life je tokrat za spremembo odmeval rock ´n´ roll, saj se je tu letos že drugič zapored zgodila Wheels Mania – US car & bike meeting.


Na dogodek so se pripeljali veliki in mali, razbiti in do obisti zloščeni, tihi in grmeči ameriški  avtomobili in motorji ter nekaj oldtimerev iz stare celine. Kljub temu, da je bila na nekaterih pločevina že dobro načeta, to ne vpliva na dušo avtomobila katero je z največjim ponosom razkazoval lastnik rumenega muscle car Dodge Challenger-ja z pregrešnimi 400 konji, ob hrumenju katerega bi moj tasov Golf dica zvenel kot prehlajen žrebiček. Na showu pa se niso vrstili samo ½štirinožni½ prijatelji, temveč je bilo moč videti tudi nekaj ameriških chopper-jev, med katerimi je bil najbolj glasen zmagovalni Harley Davidson. Ozračje so odimili najmočnejši z eksplozivnim burnout contestom, na katerem so s ½kurjenjem½ gum in s tem pridelano dimno zaveso, dali prisotni gasilski brigadi vsaj za trenutek (lažno) upanje, da bodo uspeli pokazati svoje veščine. (Naj poudarim, da ob akciji ni bil težje poškodovan noben …gasilsni aparat). Največjo pozornost obiskovalcev in medijev so bile definitivno deležna tri brhka dekleta v bikinkah, ki so razvajale oči moškega dela občinstva in pa predvsem avtomobile z seksi carwash-om. Organizatorji so poskrbeli tudi za obilo zabave v večernih urah, ob kateri so fantje in punce dobivali žulje na nogah od živahnega swinganja. Seveda je treba omeniti še skupine The Mad Men, 8 bomb in najbolj pridne na Wheels Maniji – The Bananas, ki so nas popeljali v obdobje Elvisa, drive in-ov in briljantine. Med tem, ko so so nekateri uživali pod odrom, ali za šankom so drugi lahko preverjali svoje cowboy-ske sposobnosti na crazy bull contest-u, kjer si je zmagovalec priboril očala Harley Davidson. Po zaključenem koncertu se  dogajanje pred odrom preusmerilo ali v zasebnost šotorov ali diskoteko Life, kjer je bil rock ´DJ´ roll.
 
Naslednji dan nam je mačka vsaj delno pregnal okusni ameriški hotdog, chilli, ali pa kar domača pleska, potem pa se je ponovno začelo razgledovanje po avtomobilih polnih kroma, usnja, velikih puhastih kock, biljardnih 8, ognjenih zubljev in ostalih okrasnih? dodatkov. Med avtomobili sta bila največ zavidljivih pogledov deležna Cadillaca in le naj me sedaj še kdo poizkusi pregovoriti da velikost ni pomembna! Eno izmed 14 nagrad narejeno iz avtomobilskih batov je prejel prav Cadillac DeVille. Največji srebrn ventil pa si je prislužil velik rumeni Chevy Van, katerega je iz Nemčije pripeljal vsakoletni (ja kaj?! Že drugič je bi tukaj!) obiskovalec  ZZ top-like gospod, ki je obljubil, da pride tudi naslednje leto.


Seveda pa najbolje pride na koncu; kot češnja na vrhu torte. Car smashing!!! Letos so v sramotni kot dobesedno prišlepali malega Daihacu-ja, katerega so organizatorji z veseljem raztolkli in na koncu tudi obrnili na tisto kar je nekoč spominjalo na streho. Le ti so svoj gnev upravičeno sprostiti, saj je bila udeležba kljub dobri propagandi, organizaciji in pa vremenu zares, zares slaba. No ja, pripišimo to visoki kotaciji cen za sodček nafte, saj jo lepotci z mašinami 8.2l kar pijejo…. ENDNaja Oblak & Matjaž Tančič


foto: Matjaž Tančič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.