Parni Valjak v Križankah

parni_valjak_004


Križanke / Ljubljana, 14.9.2004


Hrvaška zasedba Parni Valjak je obiskala Križanke in pripravila več kot odličen koncert. Seveda ni bilo nobenih predskupin, kar je včasih lahko kar osvežilno. Dobrih 15 minut pred deveto uro, so legende prišle na oder, in začelo se je… Parni Valjak so začeli koncert s preverjenimi komadi, in nič niso puščali naključju. Seveda med temi skladbami niso manjkale pesmi kot so Nedelja, Ivana, Dođi….Očitno je bilo da imajo fantje že veliko rutine, so zelo samozavestni in ne puščajo da jih leta prehitijo. So še kako aktualni, kar je pokazal tudi velik obisk koncerta. Med obiskovalci je bilo opaziti veliko različnih generacij, kar je lahko samo pohvalno.


Koncert se je nadaljeval s predstavitvijo novega albuma »Pretežno sunčano«, ki pa govori o zrelem človeku, ki pa se še išče. Med novimi pesmimi je hitro padel v uho komad »Petak«, ki ima tudi vse možnosti da se bo veliko vrtel po radijskih postajah. Seveda, pretiranega odziva s strani poslušalstva ni bilo, v glavnem so vsi pričakovali starejše hite, katere so nam jih še ostali dolžni.


Parni Valjak so nadaljevali so komadi kot so Lutka za bal in zelo znano Jesen u meni. Pevec Aki je pozival publiko k petju, ki pa je nič kaj sramežljivo tudi sodelovala. Publiki jih je uspelo prepričati še dvakrat k vrnitvi na oder, koncert so uspešno zaključili s malce motečo ponovitvijo komada Petak z novega albuma.


Na odru ni manjkalo energije, največ po vsem videnem jo ima ravno pevec Aki, ki sta ga vokalno dopolnjevali dve brhki mladenki v ozadju. Škoda le da Parni Valjak niso s seboj v Ljubljano pripeljali pihalne sekcije, tako bi njihova glasba prišla še bolj do izraza. Prisotni nismo niti ugotovili, da zunaj dežuje, šli smo vsak na svojo stran in nekateri med nami smo si prepevali Uhvati ritam…


Vladimir Petković-5-KO


foto: Marko Markovčič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.