Nočna izmena v Anhovem postala tradicionalna

img_5368

Dvorišče anhovske cementarne so delavci ponovno prepustili glasbe željni mladini, da se, kot je že tradicija, še zadnjič pred začetkom šolskega leta zastonj poveseli ob kvalitetni slovenski glasbi.


Letošnja posebnost je bil tudi direktni radijski prenos glavnega dela programa, ki pa je nekatere nastopajoče oškodoval zaradi poprej preveč razvlečenih tonskih vaj. Tako so namesto ob 18:00 z Artbeat program začeli šele po 20:00 s Passo Continuo. Ti so morali zaključiti že po četrtem komadu, saj je bilo potrebno oder pripraviti za Miss.Bee, ki so šli v radijski eter. V tem času se je večina obiskovalcev zadrževala ob šankih, pred oder jih je privabil šele naslednji nastopajoči, Magnifico, ki je ponovno dokazal, da zna v Sloveniji poskrbeti za zabavo ljudi vseh starosti, nacionalnosti in spolnih usmeritev. Po krajši plesni točki smo doživeli nastop kvazi najstniške skupine Artbeat. Njihova edina (in poudarjava edina) kvaliteta na odru je lepota. Fušajo na lasten playback, nimajo niti koreografije, se za vzpodbujanje publike derejo (poudarjava derejo) v mikrofon – skratka Bepop vzemite jih na inštrukcije. Ušesa so se spočila ob slovenskih rockerjih, z (tako je bilo vsaj napovedano) najdaljšim odrskim stažem, Šank Rock. Tudi oni so šli direktno v eter in ne le to, koncert so tudi snemali za live plato. Seveda so dobesedno najbolj zažigali, saj so imeli tudi pirotehniko, za primorsko publiko se pa tako ve, da ima najraje rock. Sledila je Alya s kot vedno izzivalnim imidžem, prepričljivim nastopom, odličnim bendom in malo manj prepričljivim petjem. Ob njenem nastopu sva omagali in tako izpustili zadnje na vrsti, zamejce The Authentics, ki so sicer še številno družbo prav gotovo držali pokonci do zore.


Nočna izmena je postala tradicionalna žurka, ki nudi za vsakogar nekaj in zato nas vsako leto znova nekaj povleče v Soško dolino. Pogrešali sva samo Rebeko Dremelj; upamo da jo bodo ponovno povabili naslednje leto, mi bomo gotovo tam.


Aleša&Maša


Foto: Aljoša Kravanja

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.