Mali čarovnik začaral Križanke

Črt Kanoni je napovedal koncert

Črt Kanoni je napovedal koncert

‘Neko eko ima pemziju, a neko eko, bogami, i platu. Šta to, zato, ima Mujo naš, Mujo i dalje ima svoju Fatu..’  Je bilo rimanje začetnega komada, ki je prav tako tudi naslovni komad zadnjega albuma imenovanega Burek. A če smo malce pikri, lahko vseeno ugotovimo, da ‘Mujo naš’ v Sloveniji vseeno nima vsega. Poleg Fate, Sulja in Bureka mu manjka samo ena stvar. Jap. Pravilna ugotovitev. Ne, ne, saj ni potrebe po trideset meterskem minaretu. A do konca napolnjenih Križank to niti ni kaj pretirano motilo.


Dino Dervišhalidović Merlin, ki je sprva dobil etiketo slabe kopije Bijelega Dugmeta in kasneje še Plavega orkestra, je v zadnjem času vse bolj popularen tudi pri nas. O tem priča promocijski koncert albuma Burek, ki je pri nas izšel pri Dallas Recordsu, saj so ga Križanke v tem kratkem obdobju znale na pamet!


Lep koncert za slovenske razmere, kjer novinarji in fotografi nismo bili le ‘nujno zlo’, ampak smo lahko cel koncert poslikali v miru. Merlin z desetčlanskim ansamblom je s publiko sodeloval fantastično, tudi žongliral z nogometnimi žogami, in prav hudo mi je, da med večtisočglavo množico nisem zasledil kakega znanega slovenskega estradnika, da bi se naučil koketiranja s pretežno žensko publiko (a je prav zato naš drugi fotograf imel ves koncert svoj objektiv uperjen namesto na oder nazaj proti množici??)


Atmosfera na koncertu je bila fenomenalna, pa ne zato ker je sam Dino človek, ki pomirja. Kljub temu, da ni imel gostov pa nas je tistih nekaj moških kar nas je bilo, bilo navdušenih (dobro, priznam, vizualno vsekakor) nad ljubko Emo, ki je nadomestila tako eno in edino Vesno Zmijanac, seksapilno Ivano Banfić ali zadnje čase izredno popularno Nino Badrić. Kljub vsemu so nekateri pričakovali v Supermenu nesojenega zmagovalca evrovizijske popevke Željka Joksimovića, kot smo v Celju denimo pogrešali Dina.


Tekst in foto: Marko Pigac

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.