House Mouse – Party Monster

House Mouse - Party Monster

House Mouse – Party Monster

Založba: Matrix Musik

Party Monster je prvi popolnoma slovenski avtorski miksani house album. Avtor projekta House Mouse je Velenjčan Stane Špegel, že znano ime štajerske elektronike. Party Monster je že njegov drugi diskografski izdelek, ki ga odlikuje predvsem občutek za spajanje elektronskih obrazcev. V veliki množici tovrstnih izdelkov izstopa po izredni poslušljivosti, kjer se prepletajo različni glasbeni vplivi. V njegovih instrumentalnih komadih je zaslediti tudi jazzy in funky.


Album je nastajal lani in letos v njegovem lastem studiu. Gre za večinoma instrumentalne plesne komade. Na prvem singlu ‘Amar’ posodi svoj vokal  Anita Kay, ki je znana  po sodelovanju s Siddharto. Za singel Amar je bil posnet tudi videospot. Album bo našel svoj kotiček predvsem v klubih, kjer se vrti visoko kakovostna glasba. V tujini pa bo material izšel tudi na vinilnih ploščah.


Stane Špegel se je izkazal z nadarjenostjo združitve vsega kar je povezano z elektroniko. Album vsekakor ni namenjen množici, ampak izbirčnežem, ki stavijo na prijetne in kvalitetne poletne večere, v glasbenem ozadju pa ‘Party Monster’. Vse kar moti pri tem projektu je rahlo revna notranjost (premalo podatkov) albuma, seveda pa to ne bo vplivalo na glasbene užitke, ki vam jih bo ponudil že ob prvem poslušanju. Vsekakor si je izbral pravi čas za izdajo albuma, kajti pred nami je dolgo vroče poletje. Projekt House Mouse z novim albumom ‘Party Monster’ bo imel vlogo prijetne osvežitve…


Vladimir Petković – 5KO

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.