Big Foot Mama – 5ing

Big Foot Mama - 5ing

Big Foot Mama – 5ing


Založba: Nika Records


Zdaj že stari dobri rokerji Big Foot Mama so spet tukaj z novo ploščo, ki ima provokativen naslov – 5ing. Album 5ing se vrača k starim dobrim rock and roll koreninam skupine. Na plošči najdemo 12 ostrih kitarskih komadov, ki nam pričajo, da imajo fantje še veliko za povedat. Kot avtor besedil in glasbe se je predstavil basist Alen Steržaj, njegova besedila so zelo dvoumna, ki puščajo uživalcu njihove glasbe lastno interpretacijo. Zelo lepo to vse nadgradi Skočirjev vokal, ki je iz plošče v ploščo vedno bolj hrapav in umazan, kakor se tudi spodobi za pravega rock pevca. ‘Novi’ kitarist Zoran Čalić je v skupino uvedel svežino in nov ustvarjalni zagon, ki ga lahko tudi slišimo v melodijah njegove kitare na albumu.


Prvič pa so Big Foot Mama izdali tudi ponarodelo Bandiera Rossa v duetu z legendo Petrom Lovšinom. Seveda je ta pesem tudi nepogrešljiv repertoar vsakega njihovega koncerta. Osebna favorita z albuma sta dva komada in sicer “Lajf” in “Neki sladkega”.


Ovitek albuma je na prvi pogled narejen zelo preprosto, ampak ko se poglobiš vanj, začutiš zelo seksi vibracije, ki jih povzročajo fotografije v notranjosti. Brez nepotrebnega kompliciranja album doseže svoj namen in ponudi poslušalcu pravo dozo rock and rolla. Za producentsko mizo je sedel Dejan Radičevič, za mastering pa je poskrbel Aco Razbornik. Album bo verjetno zadovoljil le njihove najbolj goreče privržence. Sicer pa njihova glasba pride najbolj do izraza na koncertih, kjer vas lahko sigurno prepričajo, da še vedno sodijo med boljše slovenske koncertne skupine. Le prepustiti se jim morate, in to je to… (ROCK AND ROLL)


Vladimir Petković-5-KO

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.