Backstage – Backstage

Backstage - Backstage

Backstage – Backstage

Založba: Nika Records


Želja vsakega »mulca« je, da bi imel svoj bend. No, če ne ravno vsakega, pa vsaj tistih, iz večjih mest, ki ne vejo, kam bi sami s sabo. V najbolj produktivnih dneh svojega življenja ta isti mulc odkrije (ali pa tudi ne), kaj je njegovo poslanstvo, se odloči za neko subkulturo – zapriseže se zvrsti glasbe, v kateri se najde. In potem se začne učiti kakega inštrumenta. In najde bend. Sprva preigravajo svetovno znane uspešnice, kasneje je čas za lastne komade. In koncerte. Kasneje sledi videospot, za njim še prvi cd. Nekako tako se je dogajalo tudi skupini Backstage, ki so pred časom izdali cd in ga preprosto poimenovali kar Backstage.


Prvenec skupine Backstage je pravzaprav zares poseben. Prvič že zato, ker je na njem – verjeli ali ne – vključno z introm, kar 26 skladb! V današnjem času že kar težko najdemo (vsaj med slovenskimi glasbeniki) kaj podobnega. Seveda so pesmi kratke; odpete pa so tako v slovenskem, kot tudi angleškem jeziku. Torej tisti čisto pravi bend, ki išče pot med poplavo vseh (kvazi?) skupin, ki jih že v samem glavnem mestu ne moremo več šteti na prste. No, z razliko od ostalih se oni lahko pohvalijo z enim bolj odmevnim videospotom za skladbo »Confused«, ki je kar nekaj časa kraljeval na (nekoč) tako opevanih Videospotnicah (pesem je seveda tudi na plošči). No, ampak ker seveda v bendih brez menjav sploh več ne gre, se je po prvem videu poslovil Jaka, ko so posneli drugega, za »Misel nate«, pa je odšel pevec Kuki. Smola? Za v bodoče torej, fantje, čim manj snemanj, ker se zna zgoditi, da bo sedajšnji tercet zapustil še kdo. Na solo poti pa si enega samega prav zagotovo nihče od nas ne predstavlja.


Da pa se vrnem še malo nazaj k plošči. Všeč bo predvsem populaciji od 12 – 16, ki nosi široke hlače, je jezna na cel svet, išče sama sebe, sovraži svoje starše, se ji žura, ima ljubezenske težave in še kaj.


S prvim izdelkom se ponavadi prebije led in marsikdo nanj ni ponosen. Če fantje so ali ne – ne vem, zdi se mi pa, da znajo narediti še marsikaj več, kot so. Tudi zanje pa velja pravilo, da so boljši kot na plošči, na živih koncertih.Nina Jenko


Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.