Srečna mladina – Pika z luknjo

Srečna mladina - Pika z luknjo

Srečna mladina – Pika z luknjo

Založba: STREETZ 100 


Deseto obletnico delovanja je z nekoliko zamude Srečna mladina obeležila z izdajo pričujočega cdja. Sedmim skladbam so dodali še glasbeni dokumentarec o prvih desetih letih benda, posvetiti pa se je treba tudi grafični opremi, zvezku 10. letnik, v katerem je sedem vaj za mentalno telovadbo, k vsaki skladbi gre po ena, za pravega bobra pa najbrž ne bodo preveč težavne.


Vseh sedem skladb je priredb, tri so njihovo avtorstvo – POP MUZIK POP (predelava POP MUZIKa), remiks TTR. TTR. TTR in SUPERBOB iz še ne izdane plošče. Ostale pa so predelave tujih komadov: SIMPATICO (original: SONO UN SIMPATICO), A TASTE OF MONEY (original A TASTE OF HONEY), TO SO BOBRI (original TO SO GADJE) in BOB’STREET (original BOND STREET), katerega videospot že lahko gledate na naših TV programih.


Pri izbiri glasbenega gradiva ne računajte na kak prerez desetletnega delovanja, za tega poskrbi dokumentarec, v katerem o zgodovini benda, od njegovega začetka do »balkanske turneje« 2003, pripovedujejo (bivši in sedanji) člani sami.


Pri izposojeni glasbi so Srečni mladinci segli dlje kot le za deset let v preteklost in se tako še nekoliko oddaljili od punk začetkov in eko alter nadaljevanj. Namesto avantgarde retrogarda. Zvočno je cd Pika z luknjo logično nadaljevanje cdja Srečna mladina iz 2002 in je odsev tega, kako zasedba trenutno zveni v živo. Podobno kot prepesnijo naslove skladb, je tudi sicer za njihovo zvočno podobo značilno, da ohranijo bistvo originala, vendar pa ga z veliko mero lastnega vložka popolnoma posvojijo.


Zvočno bogat in ušesom prijazen album bo razveselil vse bobre in druge prijatelje Srečne mladine. Čeprav ne gre za »pravi« album – skupna dolžina glasbe je nekaj čez 23 minut – pa poslušanje vseeno priporočava tudi vsem drugim, saj je glasba Srečne mladine v slovenskem prostoru kvaliteten, dodelan in prepričljiv unikat.


Aleša & Maša

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.