Kreslin (z gosti) v Križankah

kreslin_001_tancic

Hladen julijski večer smo si popestrili z obiskom tradicionalnega ‘Kreslinovega večera’ na 52. ljubljanskem poletnem festivalu v Križankah. Torek, 27. julij 2004.


Tokrat je gospod Kreslin nastopil v ‘popolni’ postavi, tako so se mu na odru pridružili Mali bogovi, Beltinška banda; kot gostje pa so nastopili še Vesna Zornik (Katalena), Pupe iz Trsta in Klemen Klemen.


Na koncertu smo slišali celoten spekter Kreslinovih skladb. V glavnem malce starejša publika, se mi zdi, ni pokazala kakega večjega odobravanja, navdušenja. Morda gre to pripisat hladnejšemu večeru, morda sediščem ali pa pač le temu, da so bili vsi ‘bolj fini’ … Ne vem.


Vem, da sem sama preživela čudovit večer, v katerem ni manjkalo na trenutke celo glasbenih presežkov, Vlado Kreslin pa se je ponovno pokazal v luči, v kateri žari (in se mi zdi, da vedno bolj) in bo še dolgo. Znal nam je vsem malček popihati na dušo in nam pričarat večer poln lepih zvokov. Pravtako gre pohvaliti še vse glasbenike, ki so nastopili.


Igrani repertoar:


Spet doma, Generacija, Začetku začetek, Vsak si želi, Ptič (čudovit Klaričev uvod na klaviaturah!), Tvoje jutro, Preko Mure preko Drave, Dekle moje, Tisoč let (obe skupaj s Pupami iz Trsta), Tržaške ljudske in Jnjen čeua jti gna’ so odpele Pupe, O, Vrba, Tista črna kitara, Tam v meglicah nad mursko vodo, Vsi so venci vejli (lepo se sliši petje občinstva), Joužek, Nocoj je edna luštna noč (mama in oče), Marko skače, Nede mi več rasla, Vriskanje in jok, Zrelo je žito (z Vesno Zornik), Tkalečka, Namesto koga roža cveti, Bela nedelja (čudovita pesem), Lili Marleen, Nocoj igramo za vas (vsi na odru). Skupni priklon. In seveda dodatek, ki ga je izploskala publika: Od višine se zvrti, Čas rojen za dva (Klemen Klemen za pomoč), Daj mi Micka peneze nazaj, Muzikanti.


Za zamudo pri objavi reportaže (zaradi dopustov in počitnic) se vsem opravičujemo!


Tanyisha


foto: 1,2,6-9,12-14: Matjaž Tančič in
3-5,10,11: Grega Hvastja

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.