Četrti teden Trnfesta so zaključili Passo Continuo

passo_continuo_002

Namesto napovedanih Kixov iz Sarajeva so v nedeljo, 22. avgusta, na Trnfestovem odru nastopili Passo Continuo iz Nove Gorice. Za sedemčlansko zasedbo je bil to prvi nastop pred tako raznolikim občinstvom v Ljubljani, kar je za tàko relativno neznano skupino prav gotovo odlična priložnost za predstavitev. In to priložnost so Passo Continuo tudi dobro izkoristili. Premorejo za dobro uro avtorske glasbe, ki so jo ob kot vedno odličnem ozvočenju na Trnfestu tudi primerno predstavili. So odlični inštrumentalisti in vokalisti, škoda je le, da besedila niso prišla dovolj do izraza.


Ob začetku nastopa je publika bolj obotavljivo in od daleč prisluhnila bendu, na kitaristovo povabilo pa so se poslušalci pomaknili bliže odru. Ker je glasba Passo Continuo precej umirjena, so nekateri koncert izkoristili za klepet s prijatelji in znanci, ki jih na Kudovem dvorišču prav gotovo vedno srečaš, marsikdo pa je skladbam z zanimanjem prisluhnil, ob bolj plesnih pa so nekateri tudi poplesavali. Passo Continuo so ustvarili prijetno vzdušje in dokaj polno dvorišče Kuda France Prešeren jih je ob koncu ponovno priklicalo na oder za bis, pri marsikomu, ki jih je imel prvič priložnost slišati, pa so pustili prav dober vtis.


Letošnji Trnfest se bliža koncu, kot navadno pa je tudi letos poskrbel za zabavo vseh, ki so čez poletje zaradi tega ali onega razloga v Ljubljani. Z raznolikim programom privabi vse tiste, ki si želijo morda le piva, pečene koruze ali klepeta s prijatelji, zraven pa so pripravljeni tudi na zanimivo in neobremenjujoče kulturno dogajanje. Tako je obisk Trnfesta odlična alternativa klasičnemu posedanju doma pred televizijo ali ob lokalih vzdolž Ljubljanice. Še posebej, ko se avgust prevesi v drugo polovico in se vsi vračajo z dopustov, uspe izvajalcem – najsi gre za gledališki ali glasbeni dogodek – privabiti nemalo oboževalcev ali zgolj radovednežev. Le-ti, če jim osrednji dogodek ne zadostuje in bi radi žur potegnili v zgodnje jutranje ure, se lahko vsak večer premaknejo še v dvorano Kuda, kjer se prav tako vedno kaj zanimivega dogaja.


Do konca Trnfesta nas čaka še nekaj zanimivih glasbenih dogodkov, Ljubojna (etno), Kiks (garage rock), Olivija in The Slackers (ska).


Aleša & Maša


Foto: Aleša

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.