Seal očaral magično Opatijo

seal_1s

Na lepo nedeljsko popoldne, 25. julija smo vzeli pot pod noge (točneje: šli smo kar z avtomobilom) in jo mahnili na Hrvaško. V Istro, natančneje v Opatijo. Na koncert Seala. Pot je bila lepa, hitra.


Vedeli smo, da bo prav tako lep tudi koncert, nismo pa si mislili, da tako zelo, kot je bil. Nekaj čisto posebnega. Toda k temu je najverjetneje precej prispevala še čudovita klima, lokacija, kjer se je koncert odvijal in super družba. Prijateljska, dobra. Ljetna pozornica je od morja oddaljena komaj nekaj korakov. Opatija pa tako ali tako spada med najlepše obmorske kraje na hrvaški obali – čuti se nek prestiž, neke vrste ‘patina’ kraja … Skratka, odskočna deska za vse kar je (lepega) sledilo.


Da se sprostim do največje možne mere, si včasih pravim nekaj v stilu: ‘Tanja, saj te nihče ne pozna – uživaj!’ in četudi je bilo tako tudi tokrat, je bilo brez potrebe. Klima naredi svoje. Sproščanje je na obali lažje, skoraj samoumevno. Vstaneš, raztegneš roke in – vdihneš, gledajoč morje. Vse ostalo pride samo od sebe. In kjer (ko) najmanj pričakuješ, da koga poznaš, jih je tam veliko. Tako ‘domače’, prijetno vzdušje … Uživa(j)mo!


Ob 21:00 uri se je pričelo. Kot predskupina so nastopili Urban & 4. Pevec in nosilna sila skupine je ultra – karizmatični Damir Urban, kultna hrvaška pop ikona, nekoč pevec reške zasedbe Laufer. Surovo – enostavna kitarska zavesa, tehnološko fleksibilni ritmi h katerim glavni akter le še doliva svoj rahločutno ekspresionistični vokal. In svoje značilno gibanje, premikanje po odru, ki nas, občinstvo, (hoteli ali ne) premakne. Padli smo not. Čudovito (o)barvanje atmosfere, razpoloženja – in res pohvala tudi organizatorjem, za odlično izbiro predskupine! Kaj je boljšega od glasbe, ki jo čutiš v vsaki celici po telesu? Trans.


Po slabo uro dolgem nastopu predskupine, se po petnajstih minutah pavze kar naenkrat na odru pojavi Seal. Točen začetek samo kaže na to, kako profesionalen le-ta je in kako spoštljiv odnos ima do publike. Prvič na hrvaških tleh, prvič tako blizu nam. In temu primerno je tudi njegovo navdušenje, ko vidi (začuti) kakšno vzdušje je v zraku. In nam kar takoj postreže z nekaj največjimi uspešnicami, kot so npr.: Killer, Deep Water, Prayer for the dying, Just like You said, Kiss from a Rose in še nekaterimi starejšimi skladbami. Dodobra predstavi tudi skoraj vse skladbe (Get it together, Love’s Divine, My Vision, Waiting for you, Heavenly) z že četrtega albuma s preprostim naslovom ‘Seal IV’, h kateri promociji služi tudi ta turneja. Novejše in starejše pesmi med sabo preplete tako lepo, da je občinstvo ob vsaki skladbi znova očarano, prevzeto. Pred seboj imamo celoten repertoar Seala, čeprav smo morda mislili, da bomo slišali le bolj ali manj nove skladbe. Vidi se, da je tudi sam Seal zelo dobro razpoložen (kaj vse dela klima!), komunikacija med njim in občinstvom je globoka, vsi smo nekako ‘povezani’. Po dobri uri se prvi, uradni del koncerta konča. A brez dodatka ne gre. Bring it on, Future Love Paradise, predstavitev odličnih glasbenikov, ki ga spremljajo in za konec – Crazy.


Zaključek: odlična spremljevalna skupina glasbenikov, super light – show, dokaj dobro ozvočenje in očarljivi Seal s svojo magično glasbo. (Le opazka: piva bi lahko naročili več; vsaj toliko, da ga že na polovici koncerta ne bi zmanjkalo!) Popoln večer v prav takem ambientu, ki ga ne bomo pozabili še dolgo. Ekstaza.


Tanyisha


foto: Miran Juršič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.