Savatage – Hall Of The Mountain King – SPV re-release

Savatage - Hall Of The Mountain King - SPV re-release

Savatage – Hall Of The Mountain King – SPV re-release

Savatage – Hall Of The Mountain King – SPV re-release (2002)
Distribucija: Panika Records

 

Tracklist:
01 – 24 hrs. ago
02 – Beyond the doors of the dark
03 – Legions
04 – Strange wings
05 – Prelude to madness
06 – Hall of the mountain king
07 – The price you pay
08 – White witch
09 – Last dawn (Instrumental)
10 – Devastation
 bonus tracks:
11 – Hall of the mountain king (Live)
12 – Devastation (Live)

 

Dolžina albuma: 49:00 min

 

Hall Of The Mountain King naj bi veljal za najbolj agresiven album Savatage, nobenih pretiranih balad, le čisti heavy metal z manjšim pridihom power metala.
Pri ’24 Hrs. Ago’ se po začetih temačno zvenečih kitarah skladba nadaljuje z bolj tradicionalnimi rock ritmi, a naenkrat poskoči nazaj na heavy sound, saj zdaj že pokojni Criss Oliva nadaljuje s kot strela hitrimi lead-i. Temačen pridih se nadaljuje v ‘Beyond The Doors Of The Dark’, boječ uvod poln keyboardnih korov in harmoničnosti Crissove kitare. Jonu z besedilom in vokalom uspe ustvariti podobo kaotične nočne more. Pri ‘ Legions’ pa Jonovi vzkliki dodajo nenameren humor, drugače mračnemu komadu. Lirično spominja na njihov starejši material iz plošče ‘Power of the Night’.
Meni osebno najboljša skladba na albumu je defenitivno ‘Strange Wings’, začetni riffi nekoliko spominja na Judas Priest ‘The Night Comes Down’. Gre za zelo speven komad, ki gre hitro v uho. V instrumentalnem ‘Prelude To Madness’ grozljiv in temačen uvod ustvari napetost pri poslušalcu, ter  v nadaljevanju preseneti z Grieg-ovo ‘Hall Of The Mountain King’, odigrano v metalski verziji. Perfekten uvod za sledeč komad na albumu – ‘Hall Of The Mountain King’,  eno najbolj zanih skladb Savatage.
Sledita še klasično heavy metalski ‘The Price You Pay’ in ‘White Witch’. Tudi instrumentalna ‘Last Dawn’ je mišljena kot intro v zadnjo skladbo na plošči ‘Devastation’. Za bonus track pa dodajo še live verziji ‘Hall Of The Mountain King’ in ‘Devastation’.

 

Skozi cel album smo priča virtuoznemu igranje kitare Crissa, katero izraža agresijo, energijo in neverjetne melodije. Njegov brat Jon pa brez zadržkov poje naravnost iz srca, poleg surovega vokala s čustveni vzkliki, ter tudi nekaj pogumnimi potezami še bolj dopolni sound tega albuma. 

 

                                                                                        Dark Angel

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.