Katy Rose – Because I can

Katy Rose - Because I can

Katy Rose – Because I can

Založba: V2 / Dallas


Prvenec rosno mlade rock najstnice Katy Rose ‘Because I Can’ ne ponudi ob poslušanju nič revolucionarno in pretresljivo novega. Zdaj že zrela Avril Lavigne je dobila svojo naslednico ali potencialno tržno konkurentko v Katy Rose. Najstnica Katy, ki šteje komaj 16 let, nam predstavi svoje talente v kratkih 2-3 minutnih komadih, ki mejijo na pop in pop rock popevke.


V eni od ameriških recenzij  je eden od novinarjev njeno glasbo uvrstil v alterantivni pop (!?). Kaj naj bi to pomenilo, mi še zdaj ni jasno. Skladbe so zelo melodične, hitro preidejo v uho in so nezahtevne za poslušanje. Je povprečna pevka, ki ji uspe zadeti tone, ki si jih zada. Adut na njeni plošči je komad ‘Watching the Rain’, ki je zmes govora in udarnega refrena o tem kaj si Katy želi. Besedila so tipična srednješolska (predvsem ljubezensko zasanjana) in nezahtevna.  Eden od preprostejših verzov je na primer ”I wanna live before I die”. Punca je pač mlada in njen čas šele prihaja. Takšne mlade upornice brez razloga nam je ameriška glasbena industrija že velikokrat ponudila. Pomembno je, da pri svojem delu Katy ostaja zvesta sama sebi. Producent njene plošče je Kim Bullard, ki je obenem tudi njen oče, ki bo verjetno močno bedel nad svojo ‘malo’ Katy.


Zanimivo bo slišati Katy takrat, ko se bo izmuznila izpod očetovih varnih rok in začela sama kreirati svojo podobo in glasbo. Jezna je dovolj, prijetnega videza tudi, ima vse atribute, da postane prava rock zvezdnica današnjega časa…


                                                       Vladimir Petković- 5-KO

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.