The Datsuns – Outta sight / Outta mind

The Datsuns - Outta sight / Outta mind

The Datsuns – Outta sight / Outta mind

Založba: V2 / Dallas


V poplavi novodobnih rock skupin tipa The Strokes, The Vines, Jet prihaja na sceno še ena tovrstna skupina – The Datsuns. Prihajajo iz Avstralije, natančneje iz Nove Zelandije. Njihov drugi album ‘Outta Sight Outta Mind’ bazira na bogati rock zapuščini. Ne moremo jim ravno priznati strašne inovativnosti in originalnosti. Vse skladbe so v glavnem narejene po istem kopitu, kričeče kitare in vpitje pevca. Prvi singel z albuma nosi naslov ‘Blacken My Thumb’ za katerega se že vrti tudi videospot, katerega pa žal na naših televizijskih kanalih verjetno ne boste videli pogosto. Očitno je, da so The Datsuns odraščali ob garažnem punku in hard rocku.. Ob poslušanju plošče je čutiti vplive skupin, kot so The Ramones, Led Zeppelin… Za producentsko mizo je sedel John Paul Jones (nekdanji basist Led Zeppelinov). Vsi komadi so nekako neizvirna kopija že slišanih vzorcev. Edina svetla točka albuma je komad ‘Hong Kong Fury’, ki nam postreže res z adrenalinsko bombo. V komadu ‘Messin Around’  je slišat tudi nekaj umazanega bluesa. 


The Datsuns so se po majhni medijski odmevnosti na Novi Zelandiji odločili, da bodo osvojili London. Angleški mediji so jih poveličevali kot genije, vendar so kot že običajno na veliko pretiravali. The Datsuns so trenutno na ameriški turneji z Lennyevo predskupino Black Rebel Motorcycle Club.


Album ‘Outta Sight Outta Mind’ bo zadovoljil le najbolj goreče pristaše skupine, ostali pa bodo potegnili iz zaprašenih polic stare plošče in dobili resnično dozo rock and rolla, kot se spodobi. Fantje bodo morali biti naslednjič bolj prepričljivi…


Vladimir Petković-5-KO  

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.