Sevendust – Seasons

Sevendust - Seasons

Sevendust – Seasons

Veliko skupin s konca devetdesetih prejšnjega stoletja preigrava alternativni metal. Puddle of Mud, Staind, Marilyn Manson so le nekatera imena, ki jih širše poslušalstvo pozna. Pa vendar se zdi, da se nam je ena od pomembnih tovrstnih skupin izmuznila. Dame in gospodje, Sevendust!


Lani oktobra izdan četrti album ‘Seasons‘ preseneča… Kljub vsej svoji agresivnosti in negativno nabiti energiji, jim uspeva ohraniti melodičnost in spevnost vseh komadov. Če pričakujete srečen album, se boste zmotili, album je daleč stran od srečne zgodbice. Rdeča nit besedil so boji v nas samih, vendar Sevendust ne obupujejo, ampak iščejo izhod iz trpljenja skozi svojo glasbo. Pri tem ne delujejo patetično. Zelo hitro se lahko poistovetiš z besedili.


Enemy, Seasons in Broken Down so komadi, s katerimi Sevendust  lahko računajo, če bi si radi želeli pozornosti mainstreama. Presenetljivo prijetna balada Skeleton Song nam dokaže nežnost fantov. Vendar nič bat, nadaljujejo v ostrem ritmu naprej. Pevec Lajon Witherspoon ne skriva svojih R&B korenin. Refreni prekleto dobro padejo v uho. Veseli dejstvo, da fantje za ustvarjanje svoje glasbe ne potrebujejo dodatnih elektronskih pripomočkov, raznih dj-jev, kot je to v navadi pri mnogih skupinah.


Produkcijo plošče so zaupali Butchu Walkerju, ki je imel izkušnje le s produciranjem pop muzike. Svoje delo je opravil več kot uspešno . Fantje so bili z njegovim delom izjemno zadovoljni. Ko slišiš tako dober album kot je Seasons, si samo v največjih sanjah lahko želiš, da bodo Sevendust nastopili kje v bližini. Vsekakor ti zbudijo zanimanje, da jih greš odkrivat za nazaj.


Čeprav je glasba, ki jo Sevendust igrajo, dokaj trendovska, prinašajo osvežitev, ravno zaradi tega, ker jih ne morete slišati na vsakem koraku. Zdi se namreč, da se namerno izogibajo množičnih medijev. Sevendust je skupina, za katero se je treba potruditi in jih poiskati na CD policah, saj vam je nihče ne ponuja na pladnju. Verjetno se fantje namerno izogibajo mainstreama…Pohvalno.   


Vladimir Petković- 5ko

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.