Kocka – Alea Iacta Est

Kocka - Alea Iacta Est

Kocka – Alea Iacta Est

Kdo so ti fantje? Fantje, ki so z besedo osvojili Slovenijo. Ki se z rimami borijo za boljšo družbo in lepše življenje. Ki brez dlake na jeziku spregovorijo o najspornejših temah. To so Kocka, hip hop zasedba, ki s prvencem Alea Iacta Est začenjajo novo poglavje v svoji glasbeni karieri in novo poglavje v zgodovini slovenskega hip hopa.


Šest fantov sestavlja kocko – kocko, ki je padla in odločila … odločila, da skupino čaka uspeh. Prva mesta na glasbenih lestvicah, koncerti in oboževalci širom po Sloveniji, vrtenje njihovih komadov po vseh radijskih postajah, sijajen videospot…


Kakšna je formula za uspeh? Vztrajnost, veselje do glasbe, do hip hopa, besedila s sporočilom. Kocka to dobro ve, zato jim je uspelo. Po štirih letih trdega dela in truda je tu album Alea Iacta Est.


V tujini so podobne skupine že stalnice. Wu Tang Clan, D12, Cypress Hill… Zdaj pa imamo tako zasedbo pri nas. In ker več glav več ve in ker se več glasov bolje sliši, je izdelek, plošča, nekaj posebnega. Drugačna od ostalih hip hop albumov, ki smo jih imeli do sedaj moč dobiti na naših prodajnih policah.


Sporočila besedil se dotikajo aktualnih, včasih delikatnih, a vedno – življenjskih tem. Rasizem, enakost, prijateljstvo. Pa mladost, spomini, hip hop. In za hip hop malo neobičajna, kmečka tematika. Najsi govorijo o glasbi ali o zabavi, o preteklosti ali o njih samih, poslušalci, oboževalci vsak komad sprejmejo za svojega. Želite dokaz? Obiščite katerega od številnih koncertov in takoj vam bo jasno.


Na albumu sodelujejo tudi številna znana imena, ikone hip hop glasbe. Kosta, General Woo, Edo Maajka, Frenkie…, ki ploščo še bolj obogatijo.


Naslov albuma je res Kocka je padla, a prepričani smo, da skupina Kocka ne bo tako hitro padla. Da se bo še dolgo vrtela. Vrtela po glasbeni sceni, po slovenskih in tujih odrih, v medijih in po naših glavah (ter srcih). Respect! 


“To smo mi, druži nas 6 plati. 6,5,4,3,2,1 zdaj naj vas ne skrbi. z drugo plato vrnemo se nazaj…” (Outro)


Pina Sadar

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.