Hip hop kuh’na v Križankah

Klemen Klemen

Klemen Klemen

V četrtek, 10.6., so v Križankah ponovno odmevala Globoka grla, organizatorji so tokrat pripravili hip hop večer. V hip hop svet spadajo tudi grfitarji, ki smo jih pred koncertom lahko opazovali v akciji.


Koncertni del so začeli Unknown, Pižama, T-Set + Medz’l + Ballau, Laganee, ki so imeli na voljo vsak po približno 15 minut, da se predstavijo takrat še zelo praznim Križankam. Naslednji nastopajoči, King&AP, Samo Boris, Valterap, Kosta in Ironic Tronic, so imeli 5 minut časa več za predstavitev. Zaradi slabe obiskanosti sva menili, da bo predvideni timing malo v zaostanku, in sva zavili še v bližnje Trnovo pogledati, kaj delajo Menartove zvezde. Napaka! Ponovno sva v Križanke uleteli šele ob nastopu Ironic Tronic, za kar se zdaj iskreno kesava in posipava s pepelom in se vsem prej nastopajočim globoko opravičujeva.


Ironic Tronic, ki ju je spremljal Dj Borka, sta največje navdušence že dodobra ogrela, vendar pa se je pravo pričakovanje začelo, preden je na oder prišel N’Toko. Najhitrejšega slovenskega raperja je namesto DJ-ja spremljala tričlanska zasedba – kitara, bas in bobni, tako nam je pripravil res posebno in odlično predstavitev Cesarjevih novih oblačil. Kljub izredni hitrosti, je njegovo rapanje tudi v živo dovolj razumljivo, da smo lahko uživali ne le v dobri glasbi temveč tudi v odličnih besedilih, ki so marsikomu že tako sedla v srce, da jih je znal na pamet. Isto velja tudi za fane Klemna Klemna, ki je bil skupaj z gosti (za gramofoni SSF) naslednji nastopajoči. Predvsem polne prve vrste je popeljal v hipnozo, medtem, ko je bilo više na tribuni Križank vzdušje precej bolj mirno in zasanjano. Zadnji je, tudi on okrepljen z gosti, nastopil Trkaj (za gramofoni Supastar) in predstavil še sveži a očitno že zelo popularni cd V času enga diha. Tudi njegova besedila so prve vrste obvladale, njegov nastop pa je izredno energičen in pozitiven. Prav zanimivo bo videti, kako se bo nadaljeval njegov pohod med široke ljudske množice.


Očitno neusmiljeni organizatorji (pa bi tako bilo tudi pri kakem bolj visokokulturnem dogodku?) so prižgali razsvetljavo v Križankah točno opolnoči, ob koncu zadnjega komada pa tudi izklopili ozvočenje in žura je bilo nepreklicno konec. Ostalo je le še vabilo, naj na Radiu Študent poslušamo freestyle nadaljevanje večera, kaj pa je bilo pripravljeno skupno presenečenje, bo za vedno ostala skrivnost. Poleg navedenega naju je razočarala predvsem skromna udeležba hip hop navdušencev, za kar sta bila glede na ciljno skupino poslušalcev najbrž kriva vsaj dva faktorja – četrtek pred zaključkom šolskega leta res ni najbolj primeren party dan, k temu dodajmo še 2000 sit vstopnine, zasoljenih za vedno prazen mladostniški žep. Poslušalcev iz drugih glasbenih interesnih sfer, ki bi se ujeli na blagovno znamko Globoka grla pa tudi ni bilo pričakovati več kot smo jih tudi dejansko videli. Globoka grla se je leta 2003 zdel sicer ad hoc organiziran vendar za doseganje širokih množic učinkovito medijsko podprt projekt s praktično dnevno prisotnostjo na najbolj poslušanem nacionalnem radiu. Letos je očitno marsikaj manjkalo.


Aleša & Maša


foto: Aleša Velikonja

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.