Guns ‘n’ Roses – Greatest hits

Guns 'n' Roses - Greatest hits

Guns ‘n’ Roses – Greatest hits

Založba: Geffen, Distribucija: Multimedia


Gunsi veljajo za mega carje iz obdobja konec 80ih, ko so najstniki kolebali med njimi in ritasto plesočimi zametki boy bandov imenovanih NKOTB, kljub temu, da sta se zvrsti krepko tepli med seboj. Omeniti velja, da je album Appetite for Destruction (1987) ocenjen za najboljši thrash-metalski album!


Alfa in omega vrtnic je (bil) vsekakor pijani poskočnež v ‘kolesarkah’ Axl Rose, ki je v zadnjih letih, poleg nekaj svežih plastičnih operacij, na novo formiral še svežo postavo. Slasha, Duffa, Matta in Gilbyja več ni zraven. Ostal je le Dizzy Reed, kitarska legenda Izzy Stradlin pa je že tako več kot desetletje na svojem.


No, ker na Axlov album čakamo že več kot predolgo, so nam možje iz Geff`na lansirali Greatest hits. Nič posebnega bodo dejali mnogi, če ne bi le-ta sprožil val nezadovoljstev pri bivših članih, saj niso pokasirali zasluženih provizij.


Če je bil dvojni album Use Your Illusion (1991) mega bomba, na katerem je bil vsak komad hit, potem bi moral biti Greatest hits vsekakor na več kot le enem laserju, kljub temu da njihov opus zajema »le« pet studijskih izdelkov.


Mnogi bodo dejali malo, a vseeno mnogo do obdobja, dokler jih ni povozila Cobainova Nirvana, kar je skupino privedlo do razpada.


A vendar. Plošček je zanimiv predvsem za mlajše, saj so Axl in kompanija zanje več ali manj neznani.


Welcome to the Jungle!


Marko Pigac

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.