Gremo se maja(t) – SKAT in Tinkara Kovač

unplugged_skat_005

V domžalskem kulturnem domu je v okviru prireditve Gremo se maja(t) v četrtek, 27.5.2004, potekal unplugged koncert skupine SKAT  ter pevke Tinkare Kovač. 


Otvoritev prireditve je pripadla tako rekoč domači zasedbi SKAT. Ko so se nam pridružili, je v kulturnem domu zavladalo vidno navdušenje. Ni potrebno posebej poudarjati, da so jih prišli pogledat številni prijatelji. Kljub majhni dvorani, koncert zaradi tega ni bil nič manj kakovosten. Fantje in dekleti so nam tako najprej predstavili Nasedlo ladjo, zatem pa še ostale druge skladbe, ki so na istoimenskem debitantskem albumu.


Vse skupaj je zvenelo povsem drugače, kot pa na že prej omenjeni plošči. Kitarist Primož nam je pokazal, da ne obvlada le svojega instrumenta, temveč tudi harmoniko. Težko je verjeti, ampak k njihovi glasbi se je popolnoma vklopila in ji dodala nek balkanski pridih. Takšnih jih res nismo vajeni. In naj omenim, da na odru niso bili sami, saj so se jim pridružili štirje prijatelji in jim pomagali pri petju nekaterih skladb. Glede na to, kako malo so vadili, so se vsi skupaj odlično znašli.


Težko opišem energijo, vibracije, ki so takrat bile v zraku. Pustili so me brez besed, presenetili so. Močno upam, da jih bom s takšnim repertoarjem še imela priložnost slišati.


Po kratkem premoru pa smo prisluhnili še Tinkari Kovač. Na žalost  je kar nekaj ljudi iz že tako majhne dvorane  odšlo, in sprva mi je bilo kar težko gledati, pred kako maloštevilčno publiko bo pela Tinkara. Ampak vse skupaj le ni bilo tako hudo. Tisti, ki so bili tam, so vsekakor uživali, prepevali z njo, jo čutili. Tudi ona se je namreč predstavila z okrnjenim bandom, in sicer sta jo spremljala kitarist Daniel Matič ter basist Ročko.


Njen čist, močan glas in flavta, to je prav zagotovo prava kombinacija. In priznam, mene je vse skupaj navdušilo. Za nameček pa je primorska pevka zopet blestela v lepi marelični kreaciji. Čas je minljiv, a takrat sem imela občutek, da se je ustavil. Stari, novi hiti, niti ni bilo važno, kaj je prišlo iz njenih ust, vse skupaj je delovalo blažilno, uspavalno. In to ne v slabem pomenu. Ko se je po skoraj dvournem nastopu poslovila, je prišla nazaj in odpela še dve pesmi. Takrat se je večer zares končal.


Prizorišče smo vsi skupaj zapuščali z nasmeškom na obrazu, začarani in očarani. SKAT in Tinkara, hvala za to, da ste nas vse skupaj popeljali v lepe sanje…Nina Jenko


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.