Bohem in 9. junij navdušili Orto bar

bohem_003

Zasavska skupina Bohem se je, na ljubljanski promociji prvenca »Življenje ni zločin«, v petek, 4.6.2004, ustavila v Orto baru. Izbran repertoar, ki je obsegal vse od avtorskih pesmi, do priredb, je bil razlog, da nam je čas hitro minil.


Vsake toliko časa se pojavi skupina, ki kljub temu, da ima v današnjem času že vsak svojo, navduši. Izstopa iz povprečja, ima nekaj, kar druge nimajo. Morda je to karizma pevca, solaže kitarista, ali pa so za to krivi zvoki basa, bobnov ali klaviatur. Kdo ve. Skupina, ki smo jo poslušali v petek, ima vse zgoraj omenjeno.


Zvoki, ki pomirijo, skladbe, ki se jim splača prisluhniti in uigrana ekipa, ki na odru pokaže, da ve, kaj dela, so vsi komentarji, s katerimi bi opisala Boheme.


Po poslušanju debitantskega cd-ja sem ugotovila, da obetajo in se spraševala, kje so bili do sedaj, po njihovem živem nastopu pa sem ostala brez besed. Sploh pišem o prvem, avtorskem delu koncerta. Na njem so predstavili nekaj skladb iz že omenjene plošče (»9. junij«, »Boem«, »Kraljica sanj«, »Življenje ni zločin«, »Strah«,…) in zvenele so tako, kot je treba. S tistim kančkom prave energije, katero je celoti dal vsak posameznik.


Opazka, ki se jo splača omeniti je, da pri skladbi »Kraljica sanj«, ki jo v originalu prepeva primorska rokerica Lara Baruca, ni šlo povsem tako, kot bi bilo treba. Mance (sicer klaviaturistke) se ni slišalo prav nič in tako je sicer dobra pesem, zvenela precej nezanimivo.


Repertoar priredb, ki je bil sicer sestavljen iz rokerskih uspešnic (od Bon Jovija, do Van Halen …) je njihov nastop pripeljal tudi do konca. Zaključili pa so s prvo pesmijo iz plošče, torej naslednjim singlom.


Skratka, koncert, kot se spodobi, in predstavitev, ki bi si jo marsikatera skupina lahko le želela.


Čeprav Orto ni bil ravno nabito poln, (kljub prostemu vstopu) morda zaradi dogodkov v bližini, ki so publiko odvrnili od obiska koncerta, ne dvomim v to, da so vsi, ki so bili tam, od večera nekaj odnesli. Morda je koga ganilo kako besedilo ali pa se je le preprosto imel dobro.


In nenazadnje naj zaključim s podatkom, da je najbolj »zapalila« prav pesem »9. junij«, za katero bodo v naslednjih dneh Bohem posneli videospot. Obljubili so, da si ga boste že kaj kmalu lahko ogledali na različnih televizijskih postajah.


Nina Jenko


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.