Shyam predstavili nov album ‘Sonce v senci’

shyam_001

A so se vam že kdaj zgodili? Shyam, namreč…V četrtek 20. maja so v KUDu Franceta Prešerna predstavljali svoj drugi album Sonce v senci.


To je ena od tistih redkih slovenskih skupin, ki ji je težko reči ne. Malo po deseti uri zvečer smo prisotni zaplavali v mistiko skupine Shyam. V dvorani KUDa je začelo močno nabijat sonce iz Brežic. Predstavili so nam polno mero rahlo melanholičnega melodičnega rocka, ki je rdeča nit tokratnega albuma. Njihova besedila mejijo že na poezijo, ne poneumljajo, ampak puščajo posamezniku možnost lastne interpretacije. Vsak je lahko kaj ukradel od skupine Shyam tisti večer.


Posebno doživetje je njihova glasba, ko si zatisneš oči in odplavaš. Oder je bil zelo estetsko urejen, na stropu majhne lučke, v ozadju za bobnarjem nas je poslušalce opazovalo oko. Imeli so tudi estetsko osvetljavo. Zares je bilo vse na svojem mestu, kot se spodobi za tovrsten koncert. Čeprav so bile vse pesmi zaenkrat še neznane, so zelo potegnile za seboj. Seveda so zaigrali tudi skladbe s prejšnjega albuma. Med publiko je bilo opaziti tudi nekaj znanih slovenskih glasbenikov, kar je dokaz, da skupino cenijo stanovski kolegi. Prijetna osvežitev je bila, ko sta na odru ostali sami predstavnici skupine Shyam. Ena punca za klavijaturami, druga za vokalom, sta se združili v  prijetno simbiozo konfuzije.


Pri komadu Na robu dneva se jim je odru pridružila ena zadnjih pravih rokeric Lara Baruca. Bivanje v KUDu med koncertom se je zdelo brezčasno. Ena od zadnjih pesmi, ki je požela največ odobravanja je bila njihova uspešnica Željo daleč stran. Koncert se je bližal koncu, vse kar sem lahko obžaloval je bilo le to, da nisem bil že kdaj prej na kakem njihovem koncertu.


Modra barva monsunskega oblaka (Shyam) te prepriča že v prvo. Vtis, ki ti ga pustijo na svojem koncertu je živ še nekaj dni. Njihov največji adut pri promociji novega albuma ‘Sonce v senci’ bo lahko ustno izročilo s koncertov. Niti slučajno pa ni nič prepuščeno naklučju, dela so se lotili z vso resnostjo. Internet stran, ovitek albuma, mediji… Če bodo kje v bližini vašega kraja, no ja, saj veste kaj…


                                                                        Vladimir Petković – 5KO


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.