Šank Rock – Na mrtvo v živo

Šank Rock - Na mrtvo v živo

Šank Rock – Na mrtvo v živo

Založba: Menart, 2004

O šankovski-peterici bi bilo nepredmetno razpredati, saj se že dobrih dvajset let uspešno držijo na površju slovenske glasbene scene. Le z enim vmesnim premorom. Ko so delovali več ali manj vsi na lastnih projektih.

So pa eden izmed vodilnih bendov nasploh pri nas, saj so njihovi ‘vrstniki’ že več ali manj vsi razpadli. O glasbenih kvalitetah Šank Rocka in spretnostih bi vam pa vedeli kaj več povedati marsikateri ‘uspešni’ slovenski bendi, katerim le-ti odigra(va)jo skoraj cel album v studiu.

Ampak nasplošno povedano, eden izmed najkvalitetnejših slovenskih bendov je imel tudi kakšno packo. Recimo neuspešen ‘izlet’ na ameriški trg. ‘Bon Jovi’ bendov je namreč v svetu malo morje, slovensko edino izvozno sredstvo so pa še zmeraj Laibach, Avsenik in Umek.

Novo Jovijevo ‘barvo’ mnogi najdejo tudi v komadu TV, v sami elektroniki, ki zapolni celoto, in v samem novem imidžu.

Mnogi rokerji jim zamerijo sodelovanje z velenjskim reperjem Čukurjem. Morda pa ravno zato ni najuspešnejšega in komercialnega komada zadnjega albuma ‘Dej radio bolj na glas’ med sedemnajsterico, kljub temu, da jih je spremljal na vseh večjih koncertih in da je član iste založbe.

‘Na mrtvo v živo’ je živi best of. Že tretji njihov po unplugged ‘Bosi dami’ in ‘V živo na mrtvo’ posnet v Anhovem. Glasbeni izbor pa zavzema poleg že onih tradicionalnih še te nove viže:

1. Intro
2. TV
3. Korak naprej
4. Ker te ljubim
5. Hiša strahov
6. Tih bod in igraj
7. V balado spremenjen
8. Ne smem se stret
9. Maček
10. Hvala za vse
11. Delam, kar paše mi
12. Pridite na žur
13. Metulj
14. Vzemi ali pusti
15. Rokerji
16. Pravljica o mavričnih ljudeh
17. Jaz nimam noč za spanje

Kot zanimivost lahko omenimo, da imajo tudi Šank Rockovci na nek način prste zraven pri fenomenu Fredy Miler. Namreč njihov prvi klaviaturist, je njegov manager. Sicer pa je Peter Slanič danes zborovodja mednarodnega zbora Ljubljana (diplomatski pevski zbor).

Marko Pigac

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.