Kocka je padla na Bledu

kocka_promocija_001

Kocka,
Osvaja hip-hop navdušence z novo ploščo…
Chorchyp, Zep, Koff, Big K, Peternelly, Sharky…
Končno smo dočakali že dolgo pričakovano…
Alea Iacta Est!!!


…5…


Kdaj? Petek, 28. maj 2004
Kje? Klub Faraon, Bled
Kaj? Predstavitev prvenca skupine Kocka – Alea Iacta Est
Kdo? Vsi hip hop navdušenci in ostali ljubitelji dobre glasbe
Kako? Preberite si članek


…6…(o Kocki)


Šest ploskev kocke, šest nadebudnih mladih raperjev, ki so se združili z eno željo- ustvarjati dobro hip hop glasbo. In slednje jim je res uspelo. V skupnih letih so si pridobili številne oboževalce in kar nekaj koncertne kilometrine, večinoma po različnih gorenjskih klubih. In ker smo, vsaj tako pravijo, v dobi razcveta tovrstne glasbe, ni dvoma, da fante čaka še pestra kariera.


…4…(plošča)


Glasbena pot je ponavadi strma in polna ovir. A vztrajnost krona uspeh in tako je tudi pri Kocki. Kar štiri leta so se trudili, zbirali material, snemali in naposled le dočakali svoj prvenec Alea Iacta Est. Na plošči, ki so nam jo predstavili v petek, je 15 komadov, med njimi je zagotovo najbolj poznan in priljubljen Od mraka do zore. Za omenjeno skladbo so fantje posneli tudi videospot, ki že dosega prva mesta na vseh lestvicah, nastal pa je pod budnim režiserskim očesom (rockonnetovca) Mitja Okorna.


…3…(koncert)


Za vse dobre stvari je treba malo počakati. Tudi za Kockin koncert. Sicer med prisotnimi ni videti kakšne zdolgočasenosti, saj se prepuščajo glasbi, ki jo rola DJ Karlito.


Naše čakanje je poplačano,  ko se na odru pojavi šest postav, oblečenih v enake drese. Takrat je prostor pred odrom že popolnoma nabit, roke v zraku, beat … Od mraka do zore! In vzneseno vzdušje se do konca koncerta prav nič ne spremeni. Zapojejo oz. zarepajo vse pesmi iz albuma ter dodajo še nekaj drugim in prav vse navdušeni poslušalci znajo na pamet. Fascinantna je tudi komunikacija s publiko in s tem neverjetna energija, ki jo pri tem posredujejo.


Svoje dodata tudi glasbena gosta General Woo in Kosta, ki Faraona še bolj razgrejeta.


In ko je koncerta konec in za bis še enkrat slišimo Od mraka do zore, smo prepričani, da je nova zvezda (oz. galaksija) rojena.


To so Kocka. Z entuziazmom, netrivialnostjo, ljubeznijo do glasbe, s pravo mero humorja in tudi kritičnosti, ko je to potrebno. S temami, ki se tičejo vseh nas, ki so življenjske. Vedo, kako se približati publiki in narediti odličen in nepozaben žur. Popoln triumf.


…2…(po koncertu)


Koncert sta komentirala tudi dva člana skupine, Chorchyp in Zep.


»Pričakovanja so definitivno izpolnjena. Nastop je bil »jebeni« (kakršen koli naj bi to že bil, op.P.S.), takega še ni bilo! Tudi odziv publike je bil neverjeten,« je povedal Chorchyp.


Za ploščo nimajo nerealnih želja in pričakovanj. Seveda upajo, da se bo dobro prodajala.


Tudi v prihodnost ne gledajo in se pustijo toku. »Kar bo, bo,« se je zasmejal Zep. » Radi bi naredili še eno plato, nato še ene in še eno … pa še ene 20 videospotov. (Mitja Okorn si ob teh besedah verjetno že navdušeno mane roke) Samo da se dela!« Bomo videli, ali jim bo to res uspelo. Seveda jim to iz srca želimo.


Zakaj ravno hip hop? »Ker je to muzika, v kateri se lahko izraziš. Ker je življenjska muzika…,« je navdušeno povedal Chorchyp in nadaljeval: »Poslušajte nas, ne bo vam žal, podpirajte hip hop sceno, ki se v Sloveniji v zadnjem času odlično razvija in vse raperje, ki imajo kaj pametnega za povedat!«.


In kocka je padla!


…1…


Ena plošča, en videospot, ena skupina, ena želja – približati ljudem svojo glasbo in eno ime … za katerega bomo zagotovo še slišali!


Pina Sadar


foto: Nina Valant

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.