Kazen za »zločin«?? oz. zašto uvek kurcu sviram? Riblja čorba v Ljubljani.

Carina

Carina

Ljubljana, Hala Tivoli – 6. maj 2004. Predskupini: Carina in Van Gogh.


Pravijo, da te napake rade tepejo in to vsekakor velja za Boro Čorbo. Še posebej pa te napake tepejo, če razburiš »Janeze«. Slovenci pač ne poznamo milosti. Še manj se smejimo na svoj račun. Jebiga Boro, to bi pa lahko ja vedel.


Drži. Ne pozabljamo. Tako je Boro in »ratnike« dočakalo dobrih 1000 ljudi v Tivoliju. »Bečki konjušari« so se za vedno zasidrali v nas. Ni pomagalo opravičilo, da se mu je to takrat na Prevaljah zareklo in da ne more zaradi posameznikov soditi celega naroda. Kljub temu, da se sindrom »konjušarji« dobro kaže v politiki v zadnjem obdobju, pa je dobro včasih držati jezik za zobmi.


Kljub temu pa je koncert imel poseben naboj. Čorba pač ni en kmečki bend, čeprav njen frontman še kako spominja na kakega vaškega pijanca. Dobro, tudi marketing je pešal, čeprav je četica iz Splita na naše vprašanje »Kje ste izvedeli za koncert?« v enem dihu dejala »Kanal A!«.


Spromovirali so zadnji album »Ovde«, pa hite iz zadnjih dveh »Nojeve barke« in »Pišanja uz vetar«. Glede na to, da Čorba ravno ni nagrada pri radijskih urednikih, pa ni bilo pesmi, katere množica ne bi obvladala. Posebej to velja omeniti pri zadnjih, novih. Bora kot Bora je seveda spet stresel nekaj vročih na tuj račun, in drobec na svojega, da je bil volk sit in koza cela. Program čorbinim fenom že »dosadan«, je bil izpiljen, zabaven.


Ko so prišle na vrsto stare »one prave, one naše«, pa itak ni treba posebej predstavljati, zakaj je bila Čorba v Jugi No.1, Boro Majstore pa eden, edini in največji..


Miša Aleksić je posebej za nas povedal, da kljub poplavam piratiki na ozemlju bivše države, uspejo prodati tudi čez 20 000 primerkov originalnih plošč. Vsevedni »stavoljub« Bora, svetovalec ministra za kulturo v SiCG, pa recimo na naše veliko začudenje ne pozna problematike izbrisanih pri nas !?!


Marko Pigac 


foto:  Marjan Laznik

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.