Evropa prihajamo!

evropa_prihajamo_001

Evropa prihajamo! Slovenija, nova zvezda Evrope! Na veliko veselje enih in prav tako veliko žalost drugih se Slovenija vključuje v vsemogočno evropsko zvezo, pa če nam je to prav ali ne. Če že ne najdete druge pozitivne plati te zgodbe, vam je bilo lahko v tolažbo vsaj to, da je Ljubljana resnično zaživela že slab teden pred dejanskim vstopom. V parku Zvezda (Kongresni trg) se je v torek 27. aprila namreč začela tako imenovana Cafe Europa, prireditev, kjer je nastopilo veliko število domačih in še več tujih glasbenih skupin vseh mogočih zvrsti, prav tako pa niso manjkale tudi raznolike gledališke predstave, preformansi, lutkovne predstave itd.


Sam sem si ogledal koncert Zorana Predina, kateri se je na veliko žalost množice zaključil (tako, kot tudi vsi drugi koncerti naslednje dneve) že ob 22.00 uri. Zoran je obvladal kot vedno in mislim, ob tem ni potrebno zgubljati besed V sredo sem si ogledal Irsko petčlansko zasedbo The Chalets, katere v medijih označujejo kot »uničujoč pop stroj in kot najboljšo skupino generacije indie«. Skupina je z svojim nastopom res dobro ogrela občinstvo za naslednjo glasbeno poslastico in sicer za Stanton Warriors, znani DJ/MC duet iz Velike Britanije. Dominik B in Marky Yardley, sta na svetovni breakbeat sceni prisotna že več let, sodelovala pa sta že z večimi zvenečimi imeni od kateri lahko na primer omenim Missy Elliot. Res prava zadeva za ljubitelje dobre elektronke. Žur, ki se je končal ob 22.00 se je kasneje preselil v K4. Četrtek. Končno dolgo pričakovani koncert francoske skupine Maczde carpate. Ja vem, večina vas še ni slišala za to skupino, čeprav jih je bilo mogoče videti in slišati že lani na Rock Otočcu in pa na Metelkovi. Kako je približno zgledal zares odbit nastop, odbitega vokalista (in ostale družbe) lahko  približno vidite na spodnjih fotografijah. Glasba je pa nekakšna mešanica rocka, noisy popa, metala, neo metala, elektronke, reggea in etno glasbe. Naslednjič si jih zagotovo oglejte! V četrtek je  večer zaključila ljubljanska skupina Rotor. Boljšega nadaljevanja skupine Maczde Carpate si ne bi mogli zamisliti, saj njihova glasba temelji na ritmičnem housu, začinjenem z okusi modernega disca, francoskega housa, funka in jazza. Kljub zanimivi glasbi je manjkal bolj pristen kontakt z poslušalci  in pa energija in s katero so nas napolnili odlični francozi.
Koncertno dogajanje se je seveda nadaljevalo tudi cel petek, ko se je, bolj zanimivo dogajanje preselilo na Prešerkov trg, kjer bo mogoče slišati vse od B.B.T., Game Over, Bepop, Karma, Billys private parking, Klemen Klemen, Elvis Jackson in pa Big foot mam…
Pa srečno v EU….


tekst in foto: Matjaž Tančič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.