Dusk Delight – Stories

Dusk Delight - Stories

Dusk Delight – Stories

Leto izida 2004

 

Track List:

1. Devious Devotion

2. Re-maker

3. When Truth Falls

4. The Era Of Reconciliation

5. Hate At First Sight

6. Sign Of Crimson

7. Inner Dangeons

8. The Returs

9. The Story Of Golden Tears And Dusk Delight

10. Enter My Dreams

 

Dolžina albuma: 51:19 min

 

Po nekajletnem čakanju smo končno dočakali debut album skupine Dusk Delight. Bend, kateri že vse od svojih prvih nastopov navdušuje prav vse metalce. Proti koncu 1998 so ga ustanovili Andy, Dali, Dyz in Blaž. Fantje so si izkušnje nabirali že v svojih prejšnjih skupinah, kar jim je veliko pripomoglo pri ustvarjanje glasbe in tako spomladi 1999 že pričnejo pridno vaditi. Oktobra se skupina razide z Dyzijem, kateri je s svojim talentom veliko prispeval k bendu in tudi ustvarjanju tega albuma. A na srečo v zelo kratkem času najdejo zamenjavo zanj.

Skupina je posnela, sproducirala, zmiksala in izdala svoj prvi album sama, zdaj pa iščejo samo še založbo, katera bi jih vzela pod okrilje.

 

‘Stories’ je melodični death/ heavy metal album nabit z energijo, poln presenečenj in dokaz talentiranosti članov. Na njem najdemo neverjetne kitarske solaže in harmonije, razbijaške bobne, atmosferične klaviature, akustične kitare, agresivne in čisti vokale… vse dodelano do potankosti; tako glasba in besedila, kot dizajn bookleta.

Pod vsako zgodbo (skladbo) nam že sami v nekaj stavkih povedo kje so dobili navdih zanjo, tako, da se ne bom podajala kaj preveč v opisovanje in analiziranje teh.

Po devetih headbangerskih skladbah, še posebaj heavy ‘Inner Dungeons’ in ‘Sign Of Crimson’, nas na koncu albuma presenetijo z umirjeno instrumentalno skladba ‘Enter My Dreams’, katera je pravi balzam za razboleta ušesa.

 

Očitno je bilo res vredno toliko časa čakati na album. Kupiti ga je mogoče na njihovih koncertih in Master Of Metal shop-u, saj ‘Stories’ preprosto ne sme manjkati v vaši zbirki CDjev.

 

                                                                                            Dark Angel

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.