Domski piknik – 7. dan Tedna mladih

domski_piknik_006

Teden Mladih 04, Kranj, 12.5.2004


Napovedane tri glavne skupine so (ali so bila) znana imena na slovenski glasbeni sceni, zato so bila pričakovanja od tega koncerta velika. Najmanj ogromno število ljubiteljev rock (malce tudi punk) vibracij. A dejansko domski piknik ni ravno docela zadovoljil tistega, kar smo upali, da bo.


Vse skupaj naj bi se pričelo ob zgodnji 19. uri in upali smo, da se bodo organizatorji (enkrat za spremembo?) dejansko tudi držali napisanega. A z gotovostjo vam lahko zatrdim, da se takrat pri Študentskem domu v Kranju ni dogajalo praktično nič.


Kasneje so na oder le stopili Pointless, ki so imeli čast, morda smolo, kdo ve, da so ogreli (malo)številčno publiko.


Ko pa so se po predolgem odmoru, med katerim nas je skušal v dobro voljo spraviti nek mladenič; a mu, roko na srce, to ni preveč dobro uspelo, in po, pohvalno dobri glasbi, pripravili Drinkersi, se je zabava lahko pričela.


Najbrž vsak pravi poznavalec ve, kakšno glasbo igrajo slednji. In res težko je sklepati, o čem govorijo njihova besedila. Očitno so bili več kot primerna izbira za mlade obiskovalce, ki so se z velikim užitkom predajali opojni alkoholni tekočini in z veseljem prepevali z njimi. Med repertoarjem skupine so se znašle tudi predelave starih uspešnic, v katerih so, na primer besedo rock’n’roll zamenjali z alkohol. Sicer so fantje stari mački, pri katerih največkrat velja pravilo, da so z vsakim koncertom boljši, pri njih tega ni bilo zapaziti. Skozi celoten nastop so omenjali rojstni dan najmlajšega člana zasedbe in posledično tudi ves čas pili. Drinkersi pač. Manjkala ni niti njihova motorna žaga, ki je skoraj nepogrešljiva na pravi vaški veselici.


Žal z nastopom niso naredili prevelikega vtisa, celo pokazali so veliko mero neresnosti, npr. s pozabljanjem besedil…A kot že rečeno, zelo vesele publike to očitno ni motilo.


Naslednji pa so nastopili idrijski pank-rokerji Zablujena generacija, ki so bili prav zagotovo višek celega večera. S svojim “nezateženim” pristopom, pravo glasbo, s tistim, kar vedno privabi mladino na njihove koncerte, jim je uspelo tudi tukaj. Ob prepevanju njihovih malce starejših in tudi novejših uspešnic, so se mnogi spomnili na njihova srednješolska leta. Hkrati pa so fantje s ponosom predstavili novega basista, ki se je očitno že popolnoma vživel v svojo vlogo. Ni treba veliko, da te nekdo navduši. Lahko kaj zanimivega pove med svojim koncertom ali pa preprosto dobri igra ali izgleda. Zablujenci pa pač le še vedno znova dokažejo, da kljub temu, da niso več rosno mladi, še vedno znajo pripraviti mladino do skakanja, petja…


Zadnji pa so se nam predstavili ljubljanski rokerji, ki nas zabavajo že kar nekaj časa – Sausages. Tudi oni so poskrbeli za skomine, na stare čase, na garažo in teraso, morda kako predstavnico nežnejšega spola celo na bivšega pevca Gorana. Kljub dokaj pozni uri je množica ljudi pred odrom še vedno vztrajala in sodelovala z njimi. Sicer jih več kot polovica niti ni vedela, kaj se sploh dogaja, a pustimo podrobnosti. Piknik je pač piknik in očitno je že razumljivo, da zabava brez pijače skoraj ni več mogoča. Sploh pa, če imaš do svoje sobe celih deset korakov in ti niti ni treba skrbeti, kako boš prišel do doma.


Če povzamem, sem v tem večeru doživela marsikaj. Tako pozitivne, kot negativne stvari; morda v bodoče ne bi škodovala malo boljša organizacija. Izbira skupin pa je bila za ta dan kar se da primerna – pri tem so prav zagotovo zadeli v polno.


Nina Jenko


foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.