Alter Festival na Tednu Mladih

alternativa_006

Teden Mladih 04, Kranj, 8.5.2004

 

Na srečo se nas je v soboto na gradu Khislstein usmilil vsaj dež, če že mrazu nismo morali ubežati. Kljub temu, da je sprva kazalo, da bo prireditev slabo obiskana, se je do nastopa Psycho Path nabralo kar nekaj ljubiteljev alternativne glasbe.

 

Predvideni začetek je bil ob 19:15, a je prišlo do manjše zamude, saj so si krški punkerji Alternativa morali sposoditi nekaj opreme od drugih bendov. Bend je namreč prišel kar z vlakom in kitarami v kovčkih. Ti na žalost niso bili deležni kakšnega aplavza, saj ta čas na prizorišču ni bilo še prav nobenega obiskovalca. Zato se spodobi, da vsaj zdaj fantom podarim en aplavz.

 

Drugi so nastopili Puppetz, nu-metalci, kateri so me še najbolj spominjali na kakšne Papa Roach. Poleg avtorskih komadov so odigrali še priredbo pesmi ‘Faith’ Georgea Michaela, v stilu Limp Bizkitov.

 

Sledili so Frozen Child, eden izmed izredno redkih grunge rock bandov pri nas. Tokrat so nastopili z novim basistom, kateri se jim je pridružil pred slabima dvema mesecema. Dema ‘Broken’ in ‘Nemesis’ si najdete tukaj . Žal tudi v času njihovega nastopa še vedno ni bilo kaj prida publike, saj se je ta čas pred McDonaldsem odvijal še en koncert. Tistih nekaj pa nas je bilo priča izvrstnemu nastopu, ter talentiranosti te mlade skupine, za katero sem prepričana, da si bo v prihodnje našla še več simpatizerjev. Bend se mi je zdel veliko bolj sproščen, kot na zadnjem koncertu v Channel Zeru, ter pokazali, da se znajo tudi pošaliti. Čeprav mislim, da tisto o prošnji za radiator na odru ni bila prav nobena šala, saj je bilo pošteno hladno.

 

Lunapark, še ena nu-metal zasedba. Vokalistka Apolonija je bila ves čas nastopa polna energije, ter izredno kumunikativna. Kljub nenehnemu pritoževanju glede mraza je odvrgla jopico in zato verjetno še malo bolj intenzivno začela poskakovati po odru. Čez njihovo glasbo in nastop se niti ni za pritoževati, a vseeno se mi je zdelo, da je bil bass preveč v ospredju, kitara pa na čase komaj slišna. Po njihovem nastopu sem se umaknila v zavetje in sledeče bende opazovala le od daleč.

 

Sledil je nastop skupine Kiks, njihova glasba je povprečna, nič izvirnega, nič novega, pač pa dobri stari rock ‘n’ roll. O sledečem bendu mi niti ni treba kaj preveč pisati, saj jih vsi prav dobro poznamo, govorim o kom drugem kot pa Psycho-Path, bend kateri sodeluje z Dälekom, Scottom McCloudom, Joshem Hommejem in še bi lahko naštevali. Ne smemo pa pozabiti tudi na njihove večje dosežke, kot sta nastopa v celovečercu ‘Varuh meje’ in Bizzare festivalu. Tudi tokrat so nam ponudili izjemen nastop, še posebaj vokalistka Melée.           

 

Bend večera so bili Zagrebčani Hladno Pivo. Mene niti niso uspeli tako navdušiti, mogoče zato, ker sem si takrat želela kakšnega vročega čaja. Njihovi oboževalci pa so zagreto skakali pred odrom in prepevali z njimi.Večina obiskovalcev je takoj po njihovem nastopu odšla, nekateri nevedoč, da sledi še en bend in to jazzovsko obarvana rock skupina Feedback.

 

Kaj hitro po končani prireditvi se je večina porazgubila po Kranju, nekateri iskajoč za nadaljnje žuranje, drugi pa so se zaradi pozne ure odpravili naravnost domov.

 


 


 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.