P!nk na Dunaju

pink_004

V nedeljo, 4.4.2004, smo se s Concert Freak-om odpravili na Dunaj, kjer smo si ogledali koncert pevke P!NK (»TRY THIS« TOUR). Z mini avtobusom smo (13 fenov) se iz Ljubljane odpravili nekaj pred deseto, ter pot nadaljevali proti Mariboru. Od tam smo se odpeljali proti meji(prečkali smo jo SKORAJ brez težav) in kmalu smo bili v Avstriji. Z kar nekaj postanki (žeja na busu je bila huda) smo od 5h končno prispeli na Dunaj in že kar nestrpno čakali na začetek koncerta.


Pred halo se je zbralo že kar precej fenov, ki so se verjetno borili za najboljši razgled, vendar smo bili tudi mi odločni in stavili na prvo vrsto. Ob 18.30 pa se je začelo zares. Vrata hale so se končno odprla in bitka se je začela. Množica oboževalcev je vdrla v halo (STADHALLE), kos nam niso bili niti hrabri varnostniki. Ko se je dvorana dodobra napolnila se je začelo.


Koncert sta otvorili »odštekani« QUEENS OF NOIZE (na P!nkinem aftershowu rolata glasbo). Zavrteli sta nekaj sedanjih uspešnic, med njimi tudi komad TOXIC od Britney Spears! Lahko si samo predstavljate kako so oboževalci odgovorili na to. Po pol ure sta zapustil stage in vse je bilo nared za nastop kontroverzne ameriške pevke P!NK.


In končno s kar nekaj minut zamude (občinstvo je bilo vidno nezadovoljno) se je začelo zares. Z veliko roza irokezo se je (P!NK) na oder spustila v kletki (ki je že prav značilna zanjo – MTV Europe Music Awards). Začel se je nekakšen kavbojski obračun iz katerega je po pričakovanjih največ odnesla P!NK, saj je pometla prav z vsemi tekmicami (njene plesalke, da ne bo pomote). Koncert je otvorila s pesmijo CAN’T TAKE ME HOME in že na začetku se je videlo, da bo koncert poln presenečenj in zabave. Po dveh odigranih skladbah (zapela jih je 25: There you go, Most Girl, Family Portrait, Just like a Pill, Respect, Fell good Time, God is a DJ, Trouble (dvorana se je najbolj oživela), Try to hard, Unwind, Last to Know (novi singel) ,…) so na oder prinesli 4 lutke (Lady Marmelade), med katerimi je bila tudi Christina Aguliera. P!NK je kar z največjim zadovoljstvom pokazala kakšno mnenje ima o njej in ji namenila kar nekaj krepkih, med drugimi je zapela del njene pesmi Beautiful (sprli sta se že med snemanjem spota Lady Marmelade, vendar pa je spor doživel višek lansko jesen, ko je Christina svojim varnostnikom naročila naj P!NK ne spustijo na njeno zabavo, pa naj se še tako upira). Občinstvo je s to potezo zelo navdušila, navdušila pa je tudi s svojo podobo, saj se je med samim koncertom večkrat preoblekla in zamenjala kar tri pričeske (roza, blond, črna). Verjetno se nam je najbolj vtisnila v spomin obleka, ki je bila v bistvu sežgana ameriška zastava. V njej je zapela tudi tri pesmi svoje velike vzornice Janis Joplin (Summertime, Piece of My Hart, Me&Bobby McGee). Vse je navdušila s svojim izjemnim glasom, ki je še vedno takšen kot je bil na začetku kariere (čeprav v tabloidih zasledimo veliko zgodb o njenem glasu, ki naj bi ga pokvarili cigareti in zaradi katerega naj bi se zadnji album tudi slabše prodajal). Slišali smo tudi pesem skupine  Guns N’ Roses, Welcome to the Jungle.
Poskrbela pa je tudi za nekaj akrobatskih vložkov (predvsem njene odštekane plesalke), med drugim je tudi sama visela 5 metrov nad odrom in se z vso silo vrtela, ter zraven pela uspešnico Get The Party Started.


Tako se je koncert po 1 uri in pol končal, pevka pa se nam je kar hitro izmuznila. Ko smo mi v dvorani še vedno ploskali in bend še vedno igral, se je ona menda že usedla v kombi in odpeljala. Tako se je izmuznila vsem svojim oboževalcem (približno 12.000) in mirno odšla.
Po končanem koncertu smo se vsi navdušeni odpravili domov, kamor smo prispeli v zgodnjih jutranjih urah.


Katarina Ržišnik


foto: Katarina Ržišnik in Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.