Naio Ssaion na promociji Numedie v Ortu

nss2

V okviru 5. Orto festa so se nam predstavili tudi Velenjčani Naio Ssaion, ki so na tem koncertu promovirali njihov debitantski album Numedia, ki se bo v prihodnjih dneh znašel na prodajnih mestih po vsej Sloveniji.


Za ogrevanje so bili zadolženi Sheeva, prikazali so krajši program, a žal, z njim niso naredili posebnega vtisa.


Za njimi pa so na oder prišli Naio Ssaion, ki so, kot že rečeno, predstavljali njihov prvi album. Začetek je bil vsekakor v njihovem stilu; instrumentalno, kasneje pa se jim je pridružila še pevka Barbara. Prva pesem, ki so jo predstavili, je tudi začetna na cd-ju – n.ss (slišali smo tudi ostale pesmi, ki se nahajajo na Numedii – Bla bla, Ailu, Ran., Sms, Gen x, Zaiaka, Libero, Bordo, Homo sapiens ter dve priredbi). Že takoj sem opazila tudi dobro barvno usklajenost zanimivih črno – rdečih oblačil, ki so nastop še dodatno začinila.


Dvorana se je kaj kmalu napolnila in ljudje so jim z veseljem prisluhnili. Izkazalo se je, da je oder res premajhen zanje, saj tam uprizorijo pravi šov. Zanimivi so tako glasbeno (izstopa predvsem violina), kot tudi vokalno. Največji pečat pa pesmi dobijo, ko jim dodajo še ravno pravšnjo mero energije in “tistega”, ki mnogim odpre usta in jih navduši. Škoda, ker tu niso pokazali vsega, kar bi lahko. Kot že rečeno je bil prvi vzrok premalo prostora, drugi pa ozvočenje. Pevke na čase nismo prav dobro slišali, a so tudi to težavo z njihovim odrskim nastopom nadomestili.


Zvokom nu-metal glasbe z ženskim vokalom se je torej na ta večer predajalo nekaj več kot sto navdušencev. Najpogumnejši med njimi so Barbari celo pomagali pri petju.


Zanimivo je videti, kako se violinistu Roku na odru “dogaja”, ko pa se mu pridružijo še ostali, zadeva postane res zanimiva.


Ekipa, ki je skupaj že nekaj let se očitno dobro ujame (Tine – kitara, Lenart -bas, Luka – kitara, Rok –violina, Mic – bobni), manjka jim le še nekaj kilometrine, ki pa so jo že začeli pridno nabirati. Morda res še niso najbolj poznani, a prepričana sem, da ne bo dolgo ostalo tako. Vsekakor so perspektivni in imajo pravo taktiko. Uspeh je torej le še vprašanje časa. V bodoče pa bodite pozorni, saj se bodo predstavili v krajih po Sloveniji, kjer si jih lahko ogledate. Prav zagotovo ne bodo pustili slabega vtisa. Več o njih pa na uradni spletni strani www.naiossaion.com .


Nina Jenko


foto: Marko Markovčič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.