Granna, Alya in Zmelkoow

Marko Šraj - Granna

Marko Šraj – Granna

Maribor, ŠTUK – 30. marec 2004


Spet je teden naokoli in spet je bil torek … dan za koncert na ŠTUK-u. Kot ponavadi sem prišel prehitro in tako v miru poslušal  tonsko vajo, spil en ne preveč hladen drink, pozdravil Icota za 40-kanalno mešalno mizo (še zdaj mi ni jasno, kako se spozna iz vseh tistih gumbov, stikal, …) in točno ob 23.00 dočakal nastop predskupine z imenom Granna.


Marko Šraj, Jernej Kocjančič, Boštjan Ancel, Miha Jarh in Marko Soršak so mlada mariborska skupina Granna, ki te dni vabi na snemanje svojega prvega videospota za pesem Duhovi, (V kolikor se želite pridružiti snemanju, se oglasite na ŠTUKU v nedeljo 4.aprila 2004 ob 15.uri). Njihovo igranje name ni naredilo posebnega vtisa, razen igranja odličnega bobnarja Marka Soršaka, katerega pa že sicer poznam iz drugih skupin, ki sem jih fotografiral. Fant je med drugim demonstrator za bobne Tama in činele Zildjian. Slišali smo nekaj njihovih komadov, pa tudi kašen znan komad tipa ACDC, ipd.. se je dalo slišati. Fantje bodo tako kot Zmelkoow nastopili na bližajočem se megadogodku Born To Be Wild, ki bo kot že veste konec tega meseca na jezeru Farovec pri Slovenski Bistrici.

Je pa veliko večji vtis na občinstvo naredila mozirčanka Alya s svojo spremljevalno skupino, ki je nastopila točno ob polnoči oziroma je prav takrat vstala s svojega fotelja sredi odra. Obuta v bele škornje in oblečena v zeleno majčko ter krilo enake barve je očarala predvsem moški del občinstva. Zame ima fenomenalen vokal. Zapela nam je svoje komade Exsplozivno, Igra, Fluid, Alya, kot tudi druge znane komade (Pink, Britney Spears, Nene in drugih). Ves njen koncert je igra,  ekspolziven – prav takšni, kot so naslovi njenih pesmi , zelo temperamenten , poln gibanja na/po odru in imel sem kar nekaj težav, da sem naredil kakšno ‘pametno’ fotko. Enako se je dogajalo tudi ‘štukuvemu’ fotografu Danijelu Kodriču, ki si je pomagal z bliskavico, katero pa sam zelo nerad uporabljam oziroma jo uporabim res v ‘skrajni sili’.

Kasneje se je izkazalo, da je bila prav Alya zvezda večera, a se še zdaj sprašujem, ali je to zato, ker je imela najboljši termin za nastop, ali je njena zvezda popularnosti res v takšnem vzponu, ali pa je dejstvo, da Zmelkoow zadnje čase niso naredili nič bistveno novega. Kakorkoli že, Zmelkoow so nastopili zelo pozno in dvorana se je po nastopu Alye precej izpraznila. Kot že povedano nismo slišali nič novega, kar pa ni niti malo motilo občinstva, ki se je odlično zabavalo in na ves glas prepevalo skupaj z bandom. Smisel življenja je bila ta dan zabava in ŠTUK se je to noč, oprostite, to jutro odlično zabaval. 


Tekst in foto:  Marjan Laznik

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.