Faithless v Zagrebu

faithless_005

Britanska dance atrakcija Faithless je na ne najbolj plesni dan v tednu – ponedeljek 19.4.– obiskala Zagreb. Šele na dan koncerta je bila določena končna lokacija, Tvornica, kar je obiskovalcem povzročilo nekaj manjših težav, vendar nas je čakal spektakel, ki je pošteno odtehtal vse težave na poti.


Klub Tvornica, za tak dogodek ravno pravšnje prizorišče, je bil že v ogrevalnem delu pošteno napolnjen in vroč. Za nas je skrbela ekipa hrvaških DJjev, podkrepljena s spremljavo bobnarja. Njihov nastop pa je s pevsko-plesnim performanceom polepšalo sedem mičnih deklet lepih stasov in še lepših glasov.


Sledilo je dolgotrajno, žvižgov in klicev iz publike polno čakanje na zvezde, ki pa se je več kot izplačalo. Enourni koncert, na katerem so Faithless razdajali energijo in ustvarili enkratno vzdušje, je bil prava paša za ušesa, ki je vsakogar pritegnila k plesu. Privlačno sprehajanje skozi različne žanre – jazz, funk, breakbeat, house, hip-hop – živa zasedba glasbenikov obvladuje do potankosti, za spremljavo pa jim služi elektronska baza. Neumorni frontman Max Jazz je skrbel za dobre vibracije in neprekinjen pretok energije med nastopajočimi in poslušalci, komuniciral je s publiko in skrbel, da ta niti za trenutek ni obstala. Tudi dekleta, ki se ji je iz dvorane uspelo prebiti na oder, se ni ustrašil, temveč je z njo zapeljivo zaplesal.


Faithless so nas počastili z vsemi svojimi največjimi komercialnimi uspešnicami, predstavili pa so tudi novi singel. Njihov nastop je maša, pri kateri je bog DJ, je polna obredov, ki se jim poslušalci voljno predajo, napolni pa jih s pozitivno energijo, ki še kar traja.


PLAYLIST:
Sweep
Reverence
Love Grass
Insomnia
In the End
All races
God is a DJ
No Roots
Family Back
Swingers Guitar
Mass Destruction
What about Love
Want more – Part 1
Want more – Part 2
We come 1
Post cards
Miss U Less
Salva meo


Aleša & Maša


foto: Aloša Kravanja

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.