Bitch Boys so otvorili peti Orto Fest

bitch_boys_1

Prvega aprila je Orto klub ponovno začel sezono festivalov v prestolnici. Tri tedne bomo lahko poslušali slovenske in tuje bende raznolikih žanrov, od popa do punka. Da ne bova naštevali vseh, vas vabiva, da si program ogledate v našem napovedniku ali na www.orto-bar.com.

Bitch Boysom je letos pripadla čast otvoriti festival. Na ritmih domačih viž so prisurfali na oder, s popolnim imidžem, le deske so zamenjali inštrumenti. Gornje nadstropje Orta je bilo nabito polno, čeprav publika prvo rundo še ni ujela surferskega vala. Vendar je bilo potrebno le nekaj poskočnih in ritmičnih, da smo se vsi zagreli. Potem je bil problem le še pomanjkanje prostora, ki je dovoljevalo bolj zibanje kot pravo jahanje valov.


Melanholični zvok kitar ob romantično- izvirnih naslovih, ki so nas popeljali na peščene plaže z zasanjanimi sončnimi zahodi… In ravno, ko bi lahko postalo preveč dolgočasno, poživijo sceno z udarnejšimi ska ritmi. Instrumentalne skladbe le redko prekine kakšen minimalističen verz. Z dodelano koreografijo pri komadu Surferski vampirji pa so dokazali, da so pravi boy band.


Prisotni smo pokazali obilo navdušenja nad virtuoznostjo štirih glasbenikov, tako da smo si priploskali redni bis, na vztrajanje in kljub polnočni uri pa še izrednega. Sami Bitch boysi pa so se publiki iskreno in iz srca zahvaljevali že med pesmimi in tudi ob koncu nastopa. Prvi večer Orto festa je bil tako uspešno zaključen.


Aleša & Maša


foto: Matjaž Tančič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.